NL FR

7 dagen in het voetspoor van Vincent van Gogh

7 dagen in het voetspoor van Vincent van Gogh

7 dagen
vanaf € 519 p.p.

Vincent van Gogh, geboren in Nederland in 1853, was een visionair kunstenaar die zijn stempel drukte op de kunstgeschiedenis. Zijn meesterwerken, zoals "De Sterrennacht" en "Zonnebloemen", zijn wereldberoemd om hun levendige kleuren en emotionele diepgang. Van Gogh stond bekend om zijn turbulente leven en innerlijke strijd, die vaak tot uiting kwamen in zijn kunstwerken. Zijn unieke stijl, gekenmerkt door zichtbare penseelstreken en intense kleurcontrasten, bracht een revolutie teweeg in de kunstwereld. Hoewel hij tijdens zijn leven weinig erkenning kreeg, wordt zijn nalatenschap nu wereldwijd erkend als een onschatbare bijdrage aan de kunst.

Reis door het gastvrije Noord-Brabant en het prachtige Gelderland in het voetspoor van Vincent van Gogh. Je logeert steeds 2 nachten in viersterren hotels: WestCord Eindhoven **** en Landgoed De Rosep **** in Noord-Brabant, Hampshire Hotel 's Gravenhof Zutphen **** in Gelderland. Vanuit elk hotel stellen we een fietsroute (lus) voor. Verder geven we ook suggesties voor museum- en natuurparkbezoeken. Denk maar aan het van Gogh Village Museum in Nuenen, de van Gogh Nationaal Park wandelroute in Tilburg, het Kröller-Müller museum en ‎Park De Hoge Veluwe in Gelderland. Je bepaalt zelf het tempo en de stops onderweg.

© Vincent van Gogh, 1889, Olieverfschilderij, Museum of Modern Art, New York, Verenigde Staten

Inbegrepen

  • 2 nachten in WestCord Eindhoven **** (Eindhoven)
  • 2 nachten in Landgoed De Rosep **** (Oisterwijk)
  • 2 nachten in Hampshire Hotel 's Gravenhof Zutphen **** (Zutphen)
  • 6x ontbijt
  • fietsroutes, inclusief tips en bezienswaardigheden voor onderweg

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een superior 2-persoonskamer (40 m²) (WestCord Eindhoven), een comfort plus 2-persoonskamer (22 m², zithoek) (Landgoed De Rosep) en een standaard 2-persoonskamer (Hampshire Hotel 's Gravenhof Zutphen).

12/05, 19/05, 30/06/24: € 535
26/05, 08/09/24: € 545
02/06, 09/06, 16/06, 23/06, 15/09, 22/09, 29/09, 06/10, 13/10, 20/10, 27/10/24: € 555
07/07, 14/07, 21/07, 28/07, 04/08, 11/08, 18/08, 25/08/24: € 519
01/09/24: € 529

De volgorde van de hotels kan worden omgedraaid indien gewenst of omwille van beschikbaarheid.

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Halfpension in WestCord Eindhoven: € 45 p.p./dag (3 gangen, vast menu met bediening aan tafel).

Halfpension in Landgoed De Rosep: € 50 p.p./dag (3 gangen met bediening aan tafel).

Halfpension in Hampshire Hotel 's Gravenhof Zutphen: € 40 p.p./dag (3 gangen, bediening aan tafel).

Programma

Fiets zelf mee te brengen.

Dag 1: aankomst in viersterrenhotel WestCord Eindhoven, een trendy designhotel op loopafstand van het gezellige centrum van Eindhoven. Deze stad is onlosmakelijk verbonden met de electronicareus Philips. Eindhoven wordt ook wel aangeduid als stad van het licht; verspreid in de stad creëren lichtaccenten een aparte sfeer bij valavond en nacht. Maar er is meer, ook kunst en architectuur zijn hier prominent aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld de Flying Pins, een gigantisch kunstwerk dat een strike voorstelt, met de grote laan die er langs loopt als denkbeeldige bowlingbaan. Of er is technologiemuseum Evoluon, ook de vliegende schotel genoemd, een knap staaltje van moderne architectuur.

Onze tip: bezoek het van Gogh Village Museum in Nuenen, gelegen op 10km van WestCord Eindhoven (reistijd per auto 15 min., reistijd per fiets 26 min.). Alle informatie op https://www.vangoghbrabant.com/nl/home/nuenen
Tickets te koop via Holidayline: € 13 p.p.

Dag 2: ontbijt. Vandaag staat de van Gogh fietsroute Eindhoven (een lus) op het programma: 39.3 km - duur 02:18 https://www.route.nl/route?route-id=1176746
De route vertrekt op 1,5 km van het hotel.

Dag 3: ontbijt. Verplaatsing met de auto van WestCord Eindhoven naar Landgoed De Rosep: 27 km - reistijd 35 min. Dit hotel is heerljk rustig gelegen nabij het centrum van Oisterwijk. Het unieke bossen- en vennengebied waar Oisterwijk bekend om staat, begint als het ware voor de deur. Goed voor uren wandel- en fietsplezier. In het pittoreske stadje zelf is het gezellig vertoeven met een ruim aanbod aan winkels, terrasjes en recreatie-mogelijkheden.

Onze tips:
wandel de van Gogh Nationaal Park wandelroute in Tilburg, gelegen op 13 km van Landgoed De Rosep (reistijd per auto 25 min., reistijd per fiets 40 min.): 16.0km – duur 4 uur. Alle informatie op https://www.visitbrabant.com/nl/routeoverzicht/552080632/van-gogh-wandelroute-tilburg Het van Gogh Nationaal Park is de omgeving waar Vincent van Gogh opgroeide. Een landschap vol slingerende beken, uitgestrekte natuurgebieden, vitaal boerenland, landgoederen en prachtige stads- en dorpsgezichten. Hier hijNoo geïnspireerd door de natuur en de gewone Brabander. Dit is het Brabant dat je terugziet in zijn wereldberoemde schilderijen. Tilburg zelf kent twee Van Gogh monumenten: het Paleis-Raadhuis (Stadhuisplein 128) en Vincents voormalige kosthuis (Sint Annaplein 18)

of bezoek het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch, gelegen op 20 km van Landgoed de Rosep (reistijd per auto 30 min., reistijd per fiets 60 min.). In dit museum heeft van Gogh een eigen zaal met vaste tentoonstelling gekregen https://www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/ontdek/

Dag 4: ontbijt. Vandaag staat de van Gogh fietsroute Tilburg (een lus) op het programma: 47.9 km - duur 2:49 https://www.route.nl/route?route-id=1178330
De route ligt op zo’n 12 km van het hotel (reistijd per auto 22 min. reistijd per fiets 38 min.)

Dag 5: ontbijt. Verplaatsing met de auto van Landgoed De Rosep naar Hampshire Hotel 's Gravenhof Zutphen: 119 km – reistijd 1u40. Dit hotel is gelegen in Zutphen, in de Nederlandse Achterhoek. Een prachtig natuurgebied, een streek van bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes, waaronder ook de oudste Hanzestad van Nederland, Zutphen. Je zult versteld staan van het ongekend mooi historisch centrum: kronkelende steegjes, romantische hofjes, musea, kerken en vele monumentale panden.

Onze tip: bezoek het Kröller-Müller museum, gelegen in Nationaal Park de Hoge Veluwe, op 46 km van Hampshire Hotel ’s Gravenhof (reistijd per auto 45 min.). Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste van Goghverzameling ter wereld. Alle informatie vind je op https://krollermuller.nl/van-gogh-galerij

Dag 6: ontbijt. Vandaag staat de fietsroute ‘Op de fiets naar van Gogh Brummen’ (een lus) op het programma: 47.3 km - duur 2:46 https://routiq.com/nl/route/534641/op-de-fiets-naar-van-gogh
De route ligt op zo’n 16 km van het hotel (reistijd per auto 21 min., reistijd per fiets 52 min.)

Dag 7: ontbijt en nog even ontspannen in het hotel en het pittoreske dorpje Zutphen om vervolgens de terugreis aan te vatten.

Niet inbegrepen

  • fiets zelf meebrengen
  • de verblijfstaksen en service charges: € 3,50 - € 4,25 p.p.p.n.(ter plaatse te betalen).
  • optioneel: annuleringsverzekering (6% van het totaalbedrag met een minimumpremie van €15/persoon)
  • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn voorzien in het programma

Boekingscode:

NBRV0027, NBRV0006, GELV0002

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 3,50/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Bij het inchecken wordt een waarborg van € 50/nacht (max. € 100/verblijf) gevraagd.

WestCord Eindhoven ****

Nederland > Noord-Brabant > Noord-Brabant - Eindhoven

Trendy designhotel op loopafstand van het centraal station en het gezellige centrum van Eindhoven. De bijzondere geschiedenis van het gebouw, de ruime kamers en het heerlijke ontbijt garanderen een zorgeloos verblijf. De eigentijdse accenten, overal in het hotel aanwezig, vormen een subtiele referentie naar de stad van het licht, Eindhoven.

parking (betalend)
161
restaurant
162
mogelijkheid tot halfpension
158
bar
155
room service
178
strijkmogelijkheid
163
wellnessfaciliteiten
149
fitnessruimte
157
fietsen beschikbaar
135
24-uursreceptie
222
lift
159
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
koffie- en/of theefaciliteiten
175

Informatie over hotel WestCord Eindhoven

Geldig:

Noord-Brabant - Eindhoven

Van de gloeilamp in 1891 tot de MRI-scanner ruim 130 jaar later. Deze stad is onlosmakelijk verbonden met de electronicareus Philips. Eindhoven wordt ook wel aangeduid als stad van het licht; verspreid in de stad creëren lichtaccenten een aparte sfeer bij valavond en nacht. Maar er is meer, ook kunst en architectuur zijn hier prominent aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld de Flying Pins, een gigantisch kunstwerk dat een strike voorstelt, met de grote laan die er langs loopt als denkbeeldige bowlingbaan. Of er is Evoluon, ook de vliegende schotel genoemd, een knap staaltje van moderne architectuur.

Ligging

centraal gelegen in de stad aan de Mathildelaan die het station verbindt met het PSV-stadion. Ook met het openbaar vervoer is dit hotel uitstekend te bereiken.

Transport

per auto: 135 km (Brussel). Treinstation Eindhoven op 800 m.

Faciliteiten

dit hotel, een echte eyecatcher met een bijzonder verleden, bestaat uit 3 unieke gebouwen: Mathilde herbergt kamers, in de Lichttoren, een oud Philips pand, vinden we hoofdzakelijk suites en in het Lichtplein is o.a. de spa en de fitness ondergebracht. Start de dag optimaal met een live-cooking ontbijtbuffet. In de Bar & Brasserie Lumen geniet u van een drankje of een diner in een modern kader. Het imposante hoge plafond gaat hier meteen met alle aandacht lopen. Eigen kunstgalerij. Wellness met Finse sauna en Turks stoombad (betalend). Fitnessruimte (gratis). Fietsverhuur. Ondergrondse parkeergarage: vanaf € 17/24 u (beperkt aantal plaatsen, kan niet vooraf gereserveerd worden) of 2 publieke parkings binnen wandelafstand.

Kamers

we reserveren voor u een superior kamer (40 m², max. 3 personen), ondergebracht in het Mathilde-gebouw. De inrichting is telkens verschillend maar elke kamer beschikt over een ruime zithoek en een luxueus afgewerkte badkamer. Extra bed (3de volwassene): € 81/nacht.

Maaltijden

logies en ontbijt (buffet). Halfpension: € 45/dag (volwassene), € 21/dag (kind 3 t/m 12 jaar) (3 gangen, vast menu met bediening aan tafel).

Kinderen

kinderbedje: € 25/nacht. 1 Kind van 3 t/m 12 jaar op de kamer van de ouders betaalt € 67/nacht (inclusief ontbijt).

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 3,50/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Bij het inchecken wordt een waarborg van € 50/nacht (max. € 100/verblijf) gevraagd.

WestCord Eindhoven ****
Adres van WestCord Eindhoven: Lichttoren 22, 5611 Eindhoven

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!