NL FR

8-daagse rondreis in het zonnige Zuid-Frankrijk! Marseille Avignon en Lyon

8-daagse rondreis in het zonnige Zuid-Frankrijk! Marseille Avignon en Lyon

8 dagen
vanaf € 959 p.p.

Deze unieke rondreis start je in het uiterste zuiden van Frankrijk, namelijk in Marseille. Je logeert er in hotel Carré Vieux Port ***, bij de oude haven zodat alle hoogtepunten dichtbij liggen, zoals de prachtige kust van de Calanques. Op dag 3 haal je ’s morgens de huurwagen op in het centrum van Marseille en vervolgens reis je door de Drôme en langs de Ardèche naar Avignon. We reserveren voor je het charmehotel La Magnaneraie ****, gelegen in een rustige, residentiële wijk met veel groen, met een openluchtzwembad en op amper 15 minuten rijden van de stad Avignon. Je verblijft er 3 nachten zodat je ook de mogelijkheid hebt om de omgeving te verkennen zoals Pont du Gard, Saint-Rémy en Provence en nog meer. Deze rondreis eindig je in Lyon. Je verblijft er in het hart van de stad in Grand Hôtel des Terreaux ****. Ideaal om de stad te verkennen met onze stadswandelingen.

Inbegrepen

  • 2 nachten in Carré Vieux Port *** (Marseille)
  • 3 nachten in La Magnaneraie **** (Villeneuve-lès-Avignon)
  • 2 nachten in Grand Hôtel des Terreaux **** (Lyon)
  • 7x ontbijtbuffet
  • welkomstdrankje in hotel Carré Vieux Port
  • glaasje prosecco (of softdrink) in Grand Hôtel des Terreaux
  • huurwagen Renault Twingo of gelijkwaardig, inclusief all-in verzekering (5x24u, volgens beschikbaarheid)
  • vlucht Brussel-Marseille heen en Lyon-Brussel terug met Brussels Airlines (volgens beschikbaarheid)

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een comfort 2-persoonskamer (Carré Vieux Port), charme 2-persoonskamer (Hôtel La Magnaneraie), standaard 2-persoonskamer (Grand Hôtel des Tereaux).

Prijzen berekend op 20/08/24

Vertrek
06/09/24: € 1099
13/09/24: € 1039
20/09/24: € 1195
27/09/24: € 1099
04/10/24, 11/10/24: € 1069
18/10/24: € 969
25/10/24, 15/11/24: € 959
01/11/24, 08/11/24: € 1109
22/11/24, 29/11/24: € 965

Andere vertrekdata mogelijk: prijs op aanvraag.

Vluchten inclusief 23kg ruimbagage per persoon.

De huurwagen wordt afgehaald op dag 3 in het centrum van Marseille (vanaf 10.30) en teruggebracht op de luchthaven van Lyon bij vertrek. Toeslag ter plaatse te betalen voor het inleveren van de auto bij een ander station dan het ophaalstation: +/- € 60. Groter wagentype mogelijk mits supplement.

Individuele rondreis zonder begeleider met eigen wagen. Vrije vertrekdatum, elke dag van de week.

Wij zijn maatwerkspecialisten, dus al onze reizen kunnen steeds verlengd of aangepast worden. Vermeld je wensen zo gedetailleerd mogelijk in het vak 'opmerkingen'.

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Ja, ik wens graag een prijsofferte met een grotere huurwagen.

Programma

Dag 1&2: Marseille
Deze voormalige culturele hoofdstad (2013) boeit met een mix van heden en verleden. Marseille zal u verrassen met zijn grote diversiteit: er is de oude wijk Vieux Port, de quartier du Panier met artisanale winkeltjes en kleurrijke muurschilderingen, het spectaculaire MuCem-gebouw, de basiliek van de Notre-Dame de la Garde, de romaans-byzantijnse kathedraal La Major... Verder ook nog de beroemde Calanques van Cassis (op 12 km) met het turkooisblauwe water en de wondermooie baaien. La Ciotat (op 32 km) met het Muguel park, de oude haven,... U verblijft 2 nachten in Marseille.

Dag 3,4&5: Avignon
Deze stad bekoort met de mooie lanen met platanen, terrasjes en geklasseerde monumenten. Niet te missen is het Palais des Papes, Unesco-Werelderfgoed. Deze burcht, het grootste Europese paleis in gotische stijl, was de residentie van de pausen tijdens de 14de eeuw. Bezoek ook de beroemde Pont d'Avignon, de kathedraal en de Jardin des Doms. Tijdens het zomerfestival (juli) worden overal in de stad theatervoorstellingen gegeven. Aan de andere kant van de Rhône ligt Villeneuve-lez-Avignon waar u het Fort Saint-André kunt bezoeken. Dit middeleeuwse fort uit de 14de eeuw werd gebouwd om de grens van het toenmalige Franse Rijk te beschermen. Niet alleen op architecturaal vlak interessant maar u geniet er ook van het schitterende uitzicht Avignon. In de omgeving liggen nog Saint-Rémy en Provence (op 25 km), Pont du Gard (op 26 km) en de steden Arles en Nîmes (op 40 km). U verblijft 3 nachten in Avignon.

Dag 6&7: Lyon
In deze stad, die op de lijst van Unesco-Werelderfgoed staat, valt heel wat te ontdekken. Zo zijn er de Traboules, verborgen doorgangen die verspreid liggen over de historische wijken van Vieux-Lyon en Croix-Rousse. Bewonder de architecturale pareltjes die deze stad rijk is zoals de Basiliek van Fourvière, die hoog boven de heuvel over de stad waakt of Confluence, een indrukwekkend stadsvernieuwingsproject. Met een keur aan gastronomische restaurants en een veelvoud aan Bouchons (typische eethuisjes) wordt u ook op culinair vlak verwend. Maar vakantie is ook snuisteren in de vele boekhandeltjes op de quai des Pêcheurs, rondkuieren op de markt van de quai Saint-Antoine, foto's nemen van de muurschilderingen of proeven van een glaasje wijn langs de oevers van de Rhône. De heerlijkste geuren komen u tegemoet in de rozentuin en de tropische serres van het Parc de la Tête d'Or. In deze stad, die u beslist zal charmeren, verblijft u 2 nachten.

Niet inbegrepen

  • De verblijfstaksen
  • Het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn inbegrepen in het programma

Boekingscode:

PRVV0085, PRVV0075, RAPV0010

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 2,16/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Huisdieren: € 5/nacht.

Carré Vieux Port ***

Frankrijk > Marseille > Provence - Marseille

Het driesterrenhotel Carré Vieux Port wordt al meer dan 30 jaar familiaal gerund. Een gastvrij onthaal en een persoonlijke service zijn hier de sleutelwoorden. De supercentrale ligging, aan de haven, is een extra troef. Geniet van het kleurenspektakel die boven de Vieux-Port hangt, wanneer de dag overgaat in de nacht.

ecovriendelijk hotel
139
huisdieren toegelaten
173
room service
178
strijkmogelijkheid
163
24-uursreceptie
222
kamers toegankelijk voor rolstoelgebruikers op aanvraag
177
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
koffie- en/of theefaciliteiten
175

Informatie over hotel Carré Vieux Port

Geldig:

Provence - Marseille

De oude haven, de stranden, de eilanden, de Calangues... Maar er is ook de basiliek van de Notre Dame de la Garde, ruim 800 jaar oud, die 150 m hoog boven te stad torent, er is het spectaculaire MuCem-gebouw (Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée) en er is Le Quartier du Panier, een historische wijk met kleurrijke muurschilderingen en smalle straatjes.

Ligging

ideale ligging in een autoluwe straat naast de oude haven. Deze historische wijk ademt sfeer en gezelligheid uit. Het is meteen ook een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar de eilanden van de Frioularchipel met o.a. het Château d'If. Het centrum van de stad en de Canebière, die de Vieux-Port verbindt met de wijk Les Réformés, liggen op wandelafstand. Artisanale winkeltjes met snuisterijen op 500 m. De basiliek van de Notre-Dame de la Garde die boven de stad uittorent ligt op 1,6 km, het spectaculaire MuCem-gebouw op 1,3 km. De stranden van de Catalans bevinden zich op 1,8 km.

Transport

per auto: 1.044 km (Brussel). Treinstation: Marseille Saint Charles (op 1 km). Luchthaven: Marseille-Provence (op 20 km).

Faciliteiten

aan de receptie (kluisjes beschikbaar) wordt u enthousiast en met de glimlach onthaald. Het gevarieerd en uitgebreid ontbijtbuffet, op basis van lokale producten, zorgt voor een goede start van de dag (vanaf 6u30 tijdens de week, vanaf 7u op zaterdag en zondag). Terras. Souvenirwinkeltje. Geen eigen restaurant maar in deze buurt vindt u een ruime keuze aan eetgelegenheden. Publieke parking Charles de Gaulle op 1 min. (vanaf € 26/24u) en Estienne d'Orves op 5 min. (vanaf € 16/24u).

Kamers

61 compacte, gerenoveerde kamers met een hedendaagse inrichting. Kwaliteitsvolle materialen en geluiddichte ramen zorgen voor een aangenaam comfort. Kleine badkamer met verzorgingsproducten en make-upspiegel. Naar keuze reserveren we voor u een comfort kamer (12 m², douche, max. 2 personen) of een superior kamer (14 m², douche, max. 2 volwassenen en 1 kind). Plateau de courtoisie.

Maaltijden

logies en ontbijt (buffet).

Kinderen

kinderbedje gratis. Enkel in de superior kamers: 1 kind t/m 9 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt).

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 2,16/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Huisdieren: € 5/nacht.

Carré Vieux Port ***
Adres van Carré Vieux Port: rue Beauvau 6, 13001 Marseille

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!