NL FR

6-daagse fietsrondreis: De essentie van de Elzas in 5 etappes

6-daagse fietsrondreis: De essentie van de Elzas in 5 etappes

6 dagen
voor € 965 p.p.

Vanaf Colmar brengt deze fietsrondreis je langs de wijngaarden van de Elzas, langs de oevers van het Rhône-Rijn kanaal en langs interessante bezienswaardigheden en pittoreske landschappen. Boeiend cultureel erfgoed en markante landschappen worden je reisgezel. De verschillende hotels onderweg zullen je bekoren met hun goede ligging en kwalitatieve accommodatie. En jouw bagage wordt voor u naar het volgende hotel gebracht; je hoeft dus enkel maar te genieten én te fietsen natuurlijk!

Inbegrepen

  • 1 nacht in Hôtel Turenne *** (Colmar)
  • 1 nacht in Hôtel Vaillant ***(*) (Sélestat)
  • 1 nacht in Diana Dauphine **** (Strasbourg)
  • 1 nacht in Le Colombier **** (Obernai)
  • 1 nacht in Hôtel de la Tour *** (Ribeauvillé)
  • 5x ontbijt
  • 1x 3 gangendiner (exclusief dranken) in Hôtel Vaillant (dag 2)
  • bagagetransport tussen elk hotel (dag 2 t/m dag 6) (max. 20 kg)
  • per kamer: kaart in kleur
  • navigatieapp
  • verblijfstaksen

Geldigheid



Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

01/06/24-31/10/24: € 965

U fietst van dag 2 t/m dag 6

Elektrische fiets huren: € 250/arrangement (zonder helm)

Bagage: max. 20 kg (zoniet supplement)

Single kamer: € 1409 (enkel geldig indien ook een dubbel in de reservatie)


Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

electrische fiets: € 250/5 dagen (zonder helm)

Programma

Dag 1: aankomst in Colmar. Neem gerust de tijd om deze stad van kunst en geschiedenis met uitzonderlijk erfgoed te ontdekken. Must-sees zijn o.a. de pittoreske wijk Petite Venise, de kerk van de Dominicanen en de kerk Saint-Martin, het Maison des Têtes en het Maison Pfister. Overnachting in Hôtel Turenne.

Dag 2: Colmar - Sélestat (50 km)
Ontbijt. De eerste fietstocht is al meteen de koninginnerit. Vanaf Colmar gaat het noordwaarts, langs de Elzasser wijnroute waar fraaie dorpjes met kleurrijke huizen, zoals Turckheim, Kaysersberg, Ribeauvillé en Bergheim, uw pad kruisen. U kan ook even afstappen en een wandeling maken in Eguisheim, Riquewihr en Hunawihr die geklasseerd staan als 'mooiste dorpen van Frankrijk'. De tocht eindigt in Sélestat, stad van kunst en geschiedenis met een historisch centrum en een Humanistische Bibliotheek dat in de Memory of the World-register van Unesco werd opgenomen. 's Avonds een 3 gangendiner in Hôtel Vaillant. Overnachting in Hôtel Vaillant.

Dag 3: Sélestat - Strasbourg (52 km)
Ontbijt. Via mooie fietspaden gaat het vandaag voor een vlakke etappe door het natuurgebied van de Grand Ried met een rijke fauna en flora. Het fietspad langs het Rhône-Rijnkanaal leidt u naar Strasbourg, de hoofdstad van de Elzas. Deze veelzijdige stad met een sterk Europees accent en een rijk erfgoed maakt deel uit van het Unesco-Werelderfgoed. Bezoek er de pittoreske wijk Petite France, de Notre-Dame kathedraal en de overdekte bruggen (Ponts Couverts). Ook de Europese wijk is een bezoekje waard. Overnachting in Hôtel Diana Dauphine.

Dag 4: Strasbourg - Obernai (39 km)
Ontbijt. Via het fietspad langs de rivier de Ill gaat het naar het fietspad langs het kanaal van Bruche voor een ontspannen tochtje. Het is een van de mooiste 'groene' routes in de Elzas die loopt tot in Molsheim, een klein wijndorpje met een hoog charme-gehalte. In Rosheim mag een bezoekje aan de kerk van de Heilige Petrus en Paulus niet ontbreken, het is en pareltje van Romaanse Elzasser architectuur. Obernai met mooi historisch centrum wordt de eindbestemming van deze derde fietsdag. Overnachting in Hôtel Le Colombier.

Dag 5: Obernai - Ribeauvillé (45 km)
Ontbijt. Het gaat nog steeds verder langs de Elzasser wijnroute. Onderweg kruist u nog vele charmante dorpjes waaronder Andlau met Romaanse abdij, en Mittelbergheim dat ook behoort tot de lijst van 'mooiste dorpen van Frankrijk'. Ook Dambach-la-Ville is een bezoekje waard. Aankomst in Ribeauvillé. Neem hier de pendelbus naar het imposante kasteel van Haut-Königsbourg. Deze indrukwekkende burcht torent hoog boven op een rotspunt en kijkt uit op het Rijndal. Het biedt een overzicht van de architectuur en het dagelijkse leven in een 15-de eeuws kasteel. Overnachting in Hôtel de la Tour.

Dag 6: Ribeauvillé - Colmar (40 km)
Ontbijt. De laatste etappe leidt u door de prachtige wijngaarden rond Colmar. U kan halt houden bij een wijnboer vooraleer terug te keren naar de wijnhoofdstad van de Elzas. In Colmar maakt u nog een wandeling door de charmante wijk Petite Venise met zijn kanalen en overdekte markt. Einde van de rondreis. Mogelijkheid om extra nacht te reserveren in Hôtel Turenne.

Niet inbegrepen

  • alle andere maaltijden
  • tickets voor excursies
  • fiets (zelf mee te nemen of te huren)
  • parking aan het starthotel gedurende 6 dagen

Boekingscode:

ALSP0069

Hôtel Turenne ***

Frankrijk > Elzas > Grand Est - Colmar

Dit driesterrenhotel kreeg na renovatie een eigentijdse uitstraling met behoud van de typische accenten en charme van de Elzas. De kamers hebben een tijdloze inrichting en zijn voorzien van alle moderne comfort. Gelegen op een boogscheut van de historische wijk Petite Venise. Colmar boeit met cultuur, geschiedenis, heerlijke gastronomie en wijnen. De kerstmarkt trekt jaarlijks heel wat bezoekers.

parking (betalend)
161
Oplaadpunt elektrische wagens
221
bar
155
24-uursreceptie
222
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
koffie- en/of theefaciliteiten
175

Informatie over hotel Hôtel Turenne

Geldig:

Grand Est - Colmar

Een stad vol kunst, geschiedenis en cultureel erfgoed en vooral bekend omwille van de prachtige vakwerkhuizen en de heerlijke wijnen. In de toeristische wijk Petite Venise werden de gevels in verschillende kleuren geschilderd, u vindt hier heel wat leuke terrasjes. De imposante Gotische kerk uit de 13de eeuw torent hoog boven de vakwerkhuizen uit. Colmar ligt aan de voet van de Vogezen; hier kan volop gewandeld worden. De jaarlijkse kerstmarkt trekt heel wat bezoekers.

Ligging

in het centrum van Colmar op 200 m van de historische wijk Petite Venise. Het is een romantische en gezellige wijk aangelegd langs de grachten van de Lauch. De wijk ligt in het hart van Krutenau, het zuidelijke deel van het historische centrum. Vanaf Colmar bezoekt u vlot de pittoreske dorpjes langs de wijnroute zoals Kaysersberg, Riquewihr, Eguisheim en Turckheim.

Transport

per auto: 613 km (Brussel)

Faciliteiten

na een renovatie kreeg dit hotel een eigentijdse uitstraling met behoud van de traditionele accenten en de charme van de Elzas. Aan de receptie wordt u vriendelijk onthaald. Het team staat 24 uur per dag klaar om u wegwijs te maken in deze stad en adviseert u graag bij het zoeken naar een restaurant. Een uitgebreid ontbijtbuffet zorgt voor een uitstekend begin van de dag. In de loungebar kan u terecht voor een drankje. Privé-parking met videobewaking (betalend) waar ook fietsen kunnen gestald worden.

Kamers

93 comfortabele kamers met een tijdloze inrichting. Kluisjes beschikbaar aan de receptie.

Hôtel Turenne ***

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!