NL FR

Rondreis 7 nachten Langs de Loire waar kastelen het ritme bepalen

Rondreis 7 nachten Langs de Loire waar kastelen het ritme bepalen

8 dagen
vanaf € 685 p.p.

De vallei van de Loire, Unesco-Werelderfgoed en synoniem voor imposante kastelen, historische steden, emblematische parken en tuinen, gerenommeerde wijngaarden en hoogstaande gastronomie. Tijdens deze rondreis zit u op de eerste rij om dit allemaal te bewonderen.

Inbegrepen

  • 2 nachten in Le Relais des Landes **** (Ouchamps)
  • 2 nachten in Château de Pray **** (Chargé)
  • 3 nachten in Le Haut Des Lys ***(*) (Villandry)
  • 7x ontbijt
  • welkomstdrankje in Château de Pray en Le Haut des Lys
  • 1x diner (table d'hôte) in Le Haut des Lys
  • late check-out tot 13 uur in Relais des Landes
  • ticket voor het Château de Chambord met histopad
  • ticket voor Azay-le-Rideau
  • ticket voor Les Jardins de Villandry

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een classic 2-persoonskamer in Relais des Landes, van een classic 2-persoonskamer in Château de Pray van een privilege 2-persoonskamer in Haut des Lys.

01/04/24-14/04/24: € 685
15/04/24-30/04/24: € 735
01/05/24-30/09/24: € 805
01/10/24-23/11/24, 20/12/24-31/12/24: € 685

Rondreis niet boekbaar van 24/11/24 tot 19/12/24

In Relais des Landes en Château de Pray is een diner mogelijk in het restaurant van het hotel. Het is aanbevolen om vooraf uw tafel te reserveren.

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Ticket voor het kasteel van Blois: € p.p. (vanuit Relais des Landes (15 km) of vanuit Château de Pray (30 km))

Tciket voor het kasteel van Chenonceau: € p.p. (vanuit Château de Pray (15 km) of vanuit Relais des Landes (30 km))

Programma

Dag 1: richting Chambord. Bezoek er het legendarische kasteel met indrukwekkende dubbele wenteltrap. De Histopad loodst u op een handige manier langs de muren van het kasteel. U verblijft 2 nachten in Relais des Landes, meer dan 3 eeuwen geschiedenis komen u hier tegemoet. Verwen uzelf in het bistronomisch of gastronomisch restaurant (vooraf te reserveren).

Dag 2: na het ontbijt rijdt u richting Blois, stad van kunst en geschiedenis en onlosmakelijk verbonden met de Franse koningin Catharina de'Medici. Nadien rijdt u richting het kasteel van Cheverny, u herkent er ongetwijfeld het kasteel van kapitein Haddock in. Ook de kastelen van Troussay en Beauregard lonen de moeite. Nadien relaxen in de tuin of aan het zwembad.

Dag 3: Domaine de Chaumont-sur-Loire, al meer dan 30 jaar een proeftuin voor moderne creativiteit en landschapsarchitectuur (tuinenfestival). Daarna het kasteel van Chenonceau met de karakteristieke 60 m lange galerij die over de rivier de Cher werd gebouwd. U verblijft 2 nachten in het Château de Pray met glaasje schuimwijn bij aankomst. U treft hier een uitstekend gastronomisch restaurant (1 Michelinster, reservatie vooraf noodzakelijk).

Dag 4: het prachtige, middeleeuwse Amboise. Bezoek er het Clos Lucé waar Leonardo da Vinci is overleden. Een museum is aan deze uitzonderlijke schilder gewijd. In de omgeving van het hotel geniet u van een wandeling of van een boottochtje op de Loire.

Dag 5: Montlouis-sur-Loire en Vouvray, 2 wijnsoorten van topkwaliteit die u langs de route zal waarnemen. Verder richting Tours, stad vol geschiedenis met gotische architectuur. In het hotel Le Haut des Lys verblijft u 3 nachten. Geniet van het welkomstdrankje en 's avonds van de table d'hôte (3 gangen).

Dag 6: u wandelt of fietst (fietsverhuur) naar het Château de Villandy waar de tuinen, op 3 verschillende niveau's, met alle aandacht lopen. Nadien gaat het naar de Grotten van Savonnières en verder langs de oevers van de rivier de Cher.

Dag 7: eerste halte wordt het authentieke en prachtige Azay-le-Rideau, bekend omwille van het schitterende kasteel. Daarna rijdt u verder langs de Indre naar Rigny-Ussé, wereldberoemd omwille van het prachtige 15de eeuwse kasteel, bekend als het kasteel van Doornroosje. Bezoek nog Chinon, waar de koninklijke burcht op de lijst van Unesco-Werelderfgoed staat.

Dag 8: ontbijt. Vooraleer terug naar huis te rijden kan u nog een bezoek brengen aan de Abdij van Fontevraud en Saumur.

Niet inbegrepen

  • De verblijfstaksen
  • Het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn inbegrepen in het programma

Boekingscode:

VDLP0023

Bijzonderheden

  • huisdieren: € 15/nacht.
  • Verblijfstaks (vanaf 18 jaar): € 1,21/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Het hotel is gesloten 01/12/24-19/12/24 en 06/01/25-14/03/25.

Le Relais des Landes ****

Frankrijk > Châteaux de la Loire > Loiredal - Ouchamps

Een historisch pand waarvan het verleden tot drie eeuwen in de tijd teruggaat. Van een burgerwoning naar een ontmoetingsplaats voor republikeins verzet, nadien nog een gerenommeerd wijndomein. Vandaag is het een oord van gastvrijheid en heerlijke gastronomie. Het charmante gebouw, de gezellige kamers, de authentieke en verfijnde keuken,... alles is aanwezig voor een relaxt verblijf.

authentiek en intiem
131
golfclub in het hotel of in de
nabijheid
141
paardrijden of paardenfokkerij
in het hotel of in de nabijheid
145
ecovriendelijk hotel
139
huisdieren toegelaten
173
gratis parking
160
Oplaadpunt elektrische wagens
221
restaurant
162
bar
155
room service
178
strijkmogelijkheid
163
fietsen beschikbaar
135
Overdekte fietsstalling
223
openluchtzwembad
167
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
koffie- en/of theefaciliteiten
175
minibar
176

Informatie over hotel Le Relais des Landes

Geldig:

Loiredal - Ouchamps

Op 13 km van de stad Blois, onlosmakelijk verbonden met Catharina de'Medici, koningin van Frankrijk tijdens de 16de eeuw. Kuier rond in deze historische stad, geniet van het klank- en lichtspel op de binnenkoer van het kasteel of loop even binnen in het museum van La Maison de la magie. De al even beroemde kastelen van Chambord, Cheverny en Chenonceau liggen allemaal in de vallei van de Loire.

Ligging

op een domein van 13 ha, een oase van rust omringd door tuinen, weilanden en bossen. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de legendarische kastelen langs de Loire te bezoeken zoals Chambord op 30 km. Het domein van Chaumont-sur-Loire op 9 km combineert cultureel erfgoed en kunst met een prachtige tuin, een must-see.

Transport

per auto: 504 km (Brussel). TGV-station Blois op 15 km.

Faciliteiten

warm welkom aan de receptie (open 8 tot 22 u). Rondom het hotel is het aangenaam vertoeven op de zonovergoten terrassen en in de schaduwrijke hoekjes. Kuier door het park en de tuinen of zoek verkoeling in het buitenzwembad met ligzetels (28°, overdekt van november tot maart). Heerlijk ontbijtbuffet met lokale en zelfgemaakte producten. Het gastronomische restaurant La Closerie (open woensdag t/m zondag) serveert een verfijnde keuken. In brasserie Le Bistro geniet u op maandag en dinsdag van streekgebonden gerechten. Barservice in de lounge, bij de open haard, op het terras of bij het zwembad (15 tot 22 u). U kan hier een picknick bestellen. Geen lift.

Kamers

de inrichting van de kamers combineert moeiteloos charme en authenticiteit. Naar keuze: classic kamers (21 m², max. 2 personen, gelijkvloers of 2de verdieping) of superior kamers (28 m², max. 3 personen, Nespressomachine), beide types met een romantisch interieur gelegen in het gebouw. De lodge kamers (24 m², max. 3 personen, terras, Nespressomachine) liggen verspreid in de tuin en zijn volledig in hout opgetrokken. Extra bed (3de volwassene): € 47/nacht (sofabed).

Maaltijden

logies en ontbijt (buffet).

Kinderen

kinderbedje gratis. Superior en lodge kamers: 1 kind van 3 t/m 11 jaar op de kamer van de ouders betaalt € 38/nacht (inclusief ontbijt).

Bijzonderheden

  • huisdieren: € 15/nacht.
  • Verblijfstaks (vanaf 18 jaar): € 1,21/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Het hotel is gesloten 01/12/24-19/12/24 en 06/01/25-14/03/25.

Le Relais des Landes ****
Adres van Le Relais des Landes: Lieu dit Les Landes, 41120 Ouchanmps
Le Relais des Landes ****

Voeg een berichtje toe

Reacties van klanten voor hotel - Le Relais des Landes

  • Prima hotel, zeer rustig gelegen. Menu in het restaurant kent slechts een keuze uit twee gerechten per gang.

    Gepost door Vliegenthart op 12/04/2024 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!