Groepsreis 8-daagse wandelvakantie Compostela-Finisterre (Fisterra)

Groepsreis 8-daagse wandelvakantie Compostela-Finisterre (Fisterra)

8 dagen
vanaf € 2185 p.p.

Met deze wandelvakantie stap je 90 km langs een prachtige camino van Santiago de Compostela naar Fisterra. Je stapt vijf dagen met afstanden tussen 21 en 11 km (laatste wandeldag). Bij aankomst in Fisterra bekom je een Fisterrana als je voldoende stempels hebt verzameld. Die dag is er voldoende tijd om te genieten van het ‘einde van de wereld’ en zijn prachtige natuur. Daar staat ook de bekende kilometerpaal ‘nul’.

Logeren doe je in een 3* hotel in centrum Santiago de Compostela (3 nachten) en een uniek 4* hotel Parador Costa de Morte in Muxia (4 nachten). Telkens met ontbijtbuffet, in Compostela 1x diner inbegrepen, in de Parador 4x diner inbegrepen, steeds met wijn, water en koffie. Met een private bus verzorgen we de transfers luchthaven/hotel h/t en tijdens de wandelingen (inbegrepen).

Naast de 5 wandeldagen is er een vrije dag in Muxia. We geven je een suggestie voor een wandeling langs de onvergetelijke kustlijn.

Vanaf de luchthaven in Porto is er Nederlandstalige begeleiding (Geert). Ter plaatse maakt Geert je wegwijs in de steden waar je verblijft, zorgt voor het bagagetransport tussen de hotels, coördineert de transfers naar vertrekplaats en terug naar het hotel, geeft je informatie over de wandeltrajecten, geeft bijstand tijdens de wandelingen en is 24/7 bereikbaar.

Voor een optimale voorbereiding krijg je een uitgebreid handboek met alle details van de reis, hoe deze best voor te bereiden en wat er zoal te zien is onderweg.

Inbegrepen

  • 3 nachten in Gelmírez *** in het centrum van Santiago de Compostela
  • 4 nachten in Parador Costa da Morte **** in Muxia
  • 6x ontbijtbuffet + 1x ontbijtbox (dag van terugkeer)
  • 1x diner (buffet) in Compostela, inclusief wijn, water en koffie
  • 4x diner in Parador Costa da Morte, inclusief wij, water en koffie
  • gebruik van het buitenzwembad in de Parador (volgens weersomstandigheden)
  • voorbereiding met een uitgebreid handboek (beschikbaar vanaf 1 december)
  • ter plaatse informatie op papier en via een app over de wandeltrajecten
  • officieel stempelboekje (credencial) om je Fisterrana te behalen
  • ondersteuning door de begeleiding tijdens de wandeling en om je Fisterrana te bekomen
  • alle transfers per privé bus: van de luchthaven naar het hotel in Compostela, van het hotel naar de start van de wandeling, van einde wandeltraject terug naar het hotel en van Muxia naar de luchthaven
  • bagagetransport tussen de verschillende hotels
  • vlucht Brussel-Porto h/t met Brussels Airlines
  • Nederlandstalige begeleiding (Geert) vanaf je aankomst in de luchthaven in Porto tot bij je vertrek uit Muxia

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer

vertrek op dinsdag 27/05/25 en terugreis op dinsdag 03/06/25: VOLZET

vertrek op zondag 22/06/25 en terugreis op zondag 29/06/25: € 2185
Single kamer: € 2745

vertrek op woensdag 20/08/25 en terugreis op woensdag 27/08/25: € 2339
Single kamer: € 2999

Groepsreis met Nederlandstalige begeleider.
Het aantal plaatsen is beperkt tot ca. 28 personen. Op = op!

Vluchturen:
Brussel-Porto 10.30-12.05
Porto-Brussel 12.55-16.15
inclusief 23kg ruimbagage per persoon

Facultatief:
- annulatieverzekering (6% op de totale prijs)
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden)
- bijstandsverzekering (2% op de totale prijs)
- annulatie- & bijstandsverzekering (7% op de totale prijs)

Formule

Individueel reizen in groep
Dit is een groepsreis met ca. 28 deelnemers waar je geniet van totale individuele vrijheid. De wandeling maak je op eigen tempo, individueel of met anderen. De wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en je hebt ondersteuning van een app en van een papieren reisgids met tekst en kaarten. ‘s Morgens is er een transfer voorzien naar de vertrekplaats. Op het einde van het wandeltraject zijn er opnieuw meerdere momenten voorzien om je naar het hotel te brengen. Zo moet je niet tegen de klok wandelen en kan je het rustig aan doen.

Kort-wandelaars
Er is de mogelijkheid om dagelijks kortere stukken te stappen, Geert brengt je naar de mooiste trajecten en haalt je terug op. De afspraken hiervoor worden de dag vooraf gemaakt, tijdens de dagelijkse briefing.

Boekingscode:

GALP0120

Parador Costa da Morte ****

U logeert hier in een strakke nieuwbouw langs het strand van Lourido. Het gebouw is in harmonie met de schoonheid van de omgeving. U geniet hier van een schitterend uitzicht op de stranden en de kliffen. Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes en de kamers haalde men de inspiratie bij de omringende natuur. Zowel de spa als het zwembad bieden mooi zicht op het strand.

parking (betalend)
161
restaurant
162
bar
155
room service
178
wellnessfaciliteiten
149
openluchtzwembad
167
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
minibar
176

Informatie over hotel Parador Costa da Morte

Geldig:

Galicië - Muxía

Een unieke enclave tussen natuur en zee. Het is een ideale uitvalsbasis om zowel de prachtige stranden als andere interessante sites in deze regio te bezoeken. Niet te missen is de indrukwekkende waterval van Ézaro, 40 m hoog. Het is de enige waterval in Europa die rechtstreeks in de zee wegstroomt. In de nabijheid bevindt zich het dorpje Carnota waar zicht de grootste graanschuur ter wereld bevindt. Bezoek ook de vuurtoren van Cabo Vilán, het strand van Praia de Nemiña, het wandelpad van Meigha Lirea en het Heiligdom van de Maagd van Barca. Santiago de Compostella ligt op 73 km, La Coruña op 90 km.

Ligging

langs het strand van Lourido in Muxía en vlakbij de Cap Fisterra. De Romeinen noemden dit punt het einde van de wereld. Het is ook het einde van het verlengstuk van de bedevaartsroute vanuit Santiago de Compostela.

Transport

per auto: 1.862 km (Brussel). Luchthavens: Santiago de Compostela op 86 km, La Coruña op 96 km.

Faciliteiten

ondergebracht in een strakke nieuwbouw met een eigentijdse architectuur. Zowel vanaf de gemeenschappelijke ruimtes als de kamers geniet u van een spectaculair uitzicht op de omgeving. Deze parador werd met veel respect voor het milieu langs een heuvel gebouwd en gaat volledig op in de omgeving. De panoramische liften leggen een diagonaal traject af langs de terrassen. Er is een restaurant en fraai buitenzwembad. Ook vanaf de magnifieke spa geniet u van een prachtig uitzicht op de zee.

Kamers

trendy inrichting in de kamers, het strakke design in combinatie met de witte tinten en houten vloeren creëren een serene sfeer. Er is een directe toegang naar het strand vanaf elke kamer. Standaardkamers, superior kamers en junior suites.

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!