5 dagen op ontdekking in Castilië en León noordwest Spanje

5 dagen op ontdekking in Castilië en León noordwest Spanje

5 dagen
vanaf € 675 p.p.

Tijdens dit bezoek, ontdek je unieke plekjes in Castilië en León en dit in combinatie met een memorabel verblijf in een Parador, vaak gevestigd in een historisch gebouw zoals een oud fort, landhuis, kasteel of klooster. De nadruk ligt op cultuur, religie, geschiedenis en gastronomie.

Castilië en León is een grote regio in het noordwesten van Spanje die nog vrij onbekend is bij de meeste reizigers en is zeker het bezoeken waard. Je start het bezoek in Ávila, de mooiste ommuurde stad van Spanje. In 2015 vierde de stad Avila de 5e eeuwfeestverjaardag van de geboorte van Sint Teresa. Via deze rondreis langs verschillende paradores kan je in de voetsporen van deze heilige treden. Ze was één van de beroemdste mystici die in 1970 als eerste vrouw heilig is verklaard door paus Paulus VI.

Je rijdt verder naar de levendige studentenstad Salamanca met zo’n 35.000 studenten. Nu één van de camino’s naar Santiago de Compostela. Wat Salamanca extra glans geeft zijn de zandstenen gebouwen die in het zonlicht een gouden gloed krijgen. Speur naar de kikker (rana de la suerte) op de gevel van de universiteit en de astronaut op het rijk gedecoreerde portaal van de "Catredral Nueva". Bezoek zeker één van de wijndomeinen in de buurt en proef de frisse witte wijn van Verdejo, amper 25 jaar geleden nog zeer onbekend, maar zeker de moeite waard. Salamanca biedt ook talrijke restaurants  waar iedereen iets van zijn gading kan vinden.

Inbegrepen

  • 2 nachten in Parador de Ávila **** (Ávila)
  • 2 nachten in Parador de Salamanca **** (Salamanca)
  • 4x ontbijt
  • huurwagen Fiat 500 of gelijkwaardig, inclusief all-in verzekering (5x24u, volgens beschikbaarheid)
  • vlucht Brussel-Madrid en Madrid-Brussel met Brussels Airlines

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

Prijs berekend op 18/07/24

Vertrek
23/08/24: € 745
30/08/24: € 709
06/09/24: € 679
13/09/24: € 729
20/09, 27/09/24: € 719
04/10/24: € 675
11/10/24: € 695
18/10/24: € 769
25/10/24: € 775

04/04, 11/04/25: € 885
18/04, 25/04, 02/05/25: € 935
09/05, 16/05/25: € 815
23/05/25: € 835
06/06/25: € 879
13/06/25: € 769
20/06/25: € 829
27/06/25: € 855

Andere vertrekdata mogelijk: prijs op aanvraag.

Vluchten inclusief 23kg ruimbagage per persoon.

Je kan eventueel je verblijf verlengen met enkele dagen Madrid.

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo. De volgorde van de hotels kan in bepaalde periodes omgedraaid worden.

De huurwagen wordt afgehaald op de luchthaven van Madrid en teruggebracht op de luchthaven van Madrid.

Wij zijn maatwerkspecialisten, dus al onze rondreizen kunnen steeds verlengd of aangepast worden. Vermeld je wensen zo gedetailleerd mogelijk in het vak 'opmerkingen'.

De afstanden ter plaatse bedragen:
Luchthaven Madrid - Parador de Ávila: 127 km (reistijd: ongeveer 1u 20 min.)
Parador de Ávila - Parador de Salamanca: 104 km (reistijd: ongeveer 1u)
Parador de Salamanca - luchthaven Madrid: 227 km (reistijd: ongeveer 2u 15 min.)

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Ja, ik wil graag mijn verblijf verlengen. Vermeld je wensen zo gedetailleerd mogelijk in het vak 'opmerkingen', alsook hoeveel nachten je graag in totaal wenst.

Programma

Dag 1-2: Ávila: Ávila is bovenal de geboortestad van Sint Teresa. Het was de stad van haar kindertijd, jeugd en ouderdom, de jaren van haar hoop en plannen, het begin- en eindpunt van haar stichtingen.
Door de hele stad treft u historische pleken uit het leven van de heilige Teresa.
Deze stad is meer dan de moeite waard, het is de hoogstgelegen stad van Spanje (1132 meter boven de zeespiegel), het ligt op de rechteroever van de Adaja-rivier in het woeste en rotsachtige landschap van de Spaanse Hoogvlakte.
Het centrum is volledig omgeven door Romeinse stadsmuren en de binnenstad staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ávila word de 'Stad van Stenen en Heiligen' genoemd en is een van de Spaanse steden met het hoogst aantal Romaanse en Gotische kerken per inwoner. Bezoek zeker tijdens uw verblijf: de 2,5 kilometer lange stadsmuren, de kathedraal, Los Cuatro Postes, mooie kerken en kloosters. Het middelpunt van de oude stad is de Plaza Mercado Chico, charmant en gezellig met zijn vele terrasjes.
U logeert in het voormalige Palacio de Piedras Albas, een 16e-eeuws paleis in het historisch centrum van de stad. Alles is warm ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken in een indrukwekkend historisch pand.
Op 60 kilometer ligt El Escorial, een gigantisch paleis en kloostercomplex, het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje.

Dag 3-4: Salamanca: Sint Teresa kwam in 1570 aan in Salamanca, waar ze haar zevende stichting vestigde. Salamanca is een stad met veel plaatsen die herinneren aan de geest en invloed van de heilige.
Salamanca is een levendige studentenstad, het hele historische centrum van de stad staat eveneens op de Unesco Werelderfgoedlijst. De stad wordt ook wel de 'Gouden Stad' genoemd door zijn schitterende architectuur van glimmend zandsteen.
Het oude centrum is goed te voet te bezoeken, alle highlights liggen op loopafstand van het centrale plein Plaza Mayor, voor veel spanjaarden het mooiste plein van Spanje. De stad heeft twee kathedralen, een oude en nieuwe, die tegen elkaar staan.
De Universtiteit is de oudste van Spanje, meerdere oude collegezalen en aula's kunnen tegen betaling bezocht worden.
Breng zeker ook een bezoek aan het Casa Lis Art Nouveau and Art Deco Museum (Calle Gibraltar, 14, 37008 Salamanca) https://www.museocasalis.org/
Op een uurtje rijden van Salamanca liggen meerdere Nationale Natuurparken, ideaal voor te wandelen en van de natuur te genieten.
De Parador is gelegen op de linkeroever van de rivier de Tormes, tegenover het historisch stadscentrum. Een modern gebouw aangekleed met marmer en andere luxe materialen, met ramen uitkijkend op de iconische gebouwen van Salamanca.

Boekingscode:

HOTVPP07

Parador de Ávila ****

Deze parador is ondergebracht in het voormalige Palacio de Piedras Albas, een paleis uit de 16de eeuw. Het is gelegen in het centrum van Ávila en kijkt uit op de monumentale omwalling. Het interieur is charmant en intiem, de kamers zorgen voor rust en comfort en het restaurant kijkt via de patio met glazen wanden uit op de tuin. Het majestueuze gebouw prijkt op de lijst van beschermde gebouwen van deze Werelderfgoedstad.

parking (betalend)
161
Oplaadpunt elektrische wagens
221
restaurant
162
room service
178
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
minibar
176

Informatie over hotel Parador de Ávila

Geldig:

Castilla-y-Léon - Ávila

Kuieren door de straatjes van het historische centrum, een wandeling op de stadsmuren en een bezoek aan de eerste Gotische kathedraal van Spanje met het altaarstuk van Pedro Beruguete, dit is in een notendop waar Ávila voor staat. Het Nationaal Park van de Sierra de Gredo, op een uurtje rijden, is een optie voor natuurliefhebbers. Maar de provincie van Castilië heeft nog meer verborgen schatten zoals de archeologische site van Castro de Cogotas en de Stieren van Guisando.

Ligging

in het historische centrum met zicht op de monumentale muren. Een goede uitvalsbasis om Ávila te ontdekken. Segovia (op 66 km) en Salamanca (op 100 km), beide steden behoren ook tot de lijst van Werelderfgoedsteden, zijn een uitstapje waard.

Transport

per auto: 1.591 km (Brussel). Luchthaven: Madrid op 126 km.

Faciliteiten

het voormalige Palacio de Piedras Albas, een paleis uit de 16de eeuw, huisvest de Parador de Ávila. Het interieur straalt een warme en intieme sfeer uit. Het restaurant kijkt uit op de tuin door een patio met glazen wanden; u proeft er van een traditionele Castiliaanse keuken. De parador is omgeven met tuinen waar u een archeologische collectie van sarcofagen en doopvonten uit de 5de eeuw v.Chr. kunt bezichtigen. Het gehele gebouw staat op de lijst van majestueuze gebouwen van de Werelderfgoedstad Ávila.

Kamers

de inrichting van de kamers is in harmonie met de omgeving en het historische gebouw. Standaardkamers, superior kamers met een zithoek of suites.

Parador de Ávila ****

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!