Corona-maatregelen
  • - wij zijn geopend van maandag t.e.m. vrijdag (9u tot 18u) 
  • - klanten die niet kunnen afreizen omwille van Corona zullen door ons persoonlijk gecontacteerd worden

Rondreis 'Uniek verblijven in Paradores in Murcia en Andalusië' (in half pension)

Rondreis 'Uniek verblijven in Paradores in Murcia en Andalusië' (in half pension)

9 dagen
vanaf € 1179 p.p.

Bezoek unieke plekjes in Murcia en Andalusië, en dit in combinatie met een luxueus verblijf in een Parador, meestal gevestigd in een historisch gebouw zoals een oud fort, landhuis, kasteel of klooster. De nadruk ligt op cultuur en geschiedenis. In een Parador is het volop genieten van luxe, pracht en praal!

Inbegrepen

  • 2 nachten in Parador de Lorca **** (Lorca)
  • 2 nachten in Parador de Cazorla *** (Cazorla)
  • 2 nachten in Parador de Úbeda **** (Úbeda)
  • 2 nachten in Parador de Jaén **** (Jaén)
  • 8x ontbijt
  • 8x 3-gangendiner
  • huurwagen Hyundai i10 of gelijkwaardig (YB 9x24u) (all-in verzekering) (volgens beschikbaarheid)
  • vlucht Brussel-Alicante en Malaga-Brussel met Brussels Airlines (volgens beschikbaarheid)

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

01/04-30/06/20: € 1239
01/07-31/07/20: € 1359
01/08-31/08/20: € 1389
01/09-30/09/20: € 1209
01/10-01/11/20: € 1239
02/11/20-31/03/21: € 1179

Schoolvakanties en feestdagen: supplement op aanvraag.

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo.

De huurwagen wordt afgehaald op de luchthaven van Alicante en teruggebracht op de luchthaven van Malaga. Niet inbegrepen: kosten one way (op aanvraag). Groter wagentype mogelijk mits toeslag.

De afstanden ter plaatse bedragen:
Luchthaven Alicante - Parador de Lorca: 144 km (reistijd: ongeveer 1u 40 min.)
Parador de Lorca - Parador de Cazorla: 227 km (reistijd: ongeveer 3u20)
Parador de Cazorla - Parador de Úbeda: 70 km (reistijd: ongeveer 1u 30 min.)
Parador de Úbeda - Parador de Jaén: 70 km (reistijd: ongeveer 55 min.)
Parador de Jaén - luchthaven Malaga: 220 km (reistijd: ongeveer 2u 15 min.)

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (4,5% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Programma

Dag 1-2: Lorca. U start in Lorca in de regio van Murcia in het zuidoosten van Spanje. De stad staat bekend voor haar charmante oude binnenstad en het kasteel, een middeleeuws fort, gebouwd tussen de 9de en de 15de eeuw en één van de grootste kastelen van Spanje. Lorca is altijd een kruispunt geweest van 3 culturen: christenen, moslims en joden. Het is eveneens een perfecte uitvalbasis om de stadjes Puerto Lumbreras en Vélez-Blanco te ontdekken. U verblijft hier in een recente HHHH Parador gebouwd op de restanten van een 13de-eeuws kasteel dat uitkijkt over de stad.

Dag 3-4: Cazorla. We steken de grens over naar Andalusië. Langs kronkelende wegen bereikt u het bergstadje Cazorla. De regio is vooral gekend voor zijn immens natuurgebied, het Parque Natural Sierras de Cazorla, gelegen in de Bergen tussen 800 m en 2100 m. Het is het grootste aaneengesloten bosgebied van Spanje. De Guadalquivir, die door Córdoba en Sevilla stroomt, ontspringt er. Hier vindt u koelte en rust, een ideale gelegenheid om aan de hitte te kunnen ontsnappen. U verblijft hier in een HHH Parador, ondergebracht in een traditioneel landhuis met prachtige uitzichten op de omringende natuur.

Dag 5-6: Ubeda. We blijven in Andalusië en gaan verder naar Ubeda, gelegen op een heuvel en ook de hoofdstad van de Andalusische renaissance genoemd. De oude stad is werkelijk prachtig met tal van pleinen en kerken: de Kapittelkerk van Santa Maria, het Paleis Vazquez de Molina en de kapel van El Salvador. Hier overnacht u in een HHHH Parador, een 16de-eeuws paleis in de oude binnenstad op één van de meest monumentale pleinen van de stad.

Dag 7-8: U blijft in het binnenland in de schitterende stad Jaén, ook wel de wereldhoofdstad van de olijfolie genoemd. Het ligt uniek tussen de bergen met steile straatjes. Bezoek zeker de kathedraal en de Arabische badhuizen. U verblijft in een HHHH Parador, een voormalig Arabisch fort uit de 13de eeuw, gevestigd op de heuvel van Santa Catalina met prachtige uitzichten over de stad.

Boekingscode:

MJVP0005

Parador de Lorca ****

Historie en comfort gaan hand in hand in deze bijzondere Parador. Lorca is een droom voor wie geintereseerd is in cultuur en historie.

Informatie over hotel Parador de Lorca

Geldig:

Lorca

Lorca staat bekend als 'barokke stad' vanwege zijn talrijke barokke monumenten in het historisch centrum. Het kasteel van Lorca bevindt zich boven de stad en is van ver te zien. Sinds de restauratie is het kasteel zeker een bezoek waard.
Er zijn tal van andere bezienswaardigheden in de omgeving zoals de middeleeuwse stadmuren, christelijke torens, de joodse buurten, overblijfselen van irrigatiesystemen... sinaasappel en wijnvelden.

Ligging

Bovenop een heuvel met zicht op de stad en de wijde omgeving. De stad was altijd een kruispunt van 3 culturen: de Joden, de christenen en de moslims.
Er zal tal van barokke gebouwen, kerken, synagoges, paleizen.. de stad wordt ook wel de stad van de 100 wapenschilden genoemd. In de omgeving: de nog vrijwel maagdelijke stranden bevinden zich op 40 km. Verder Murcia (op 75 km), Cartagena (op 96 km).

Transport

per auto: 2012 km. (Brussel), 1679 km. (Parijs), 2180 km. (Amsterdam). Luchthaven Regio de Murcia op 75 km.

Kamers

152 kamers in een hedendaagse elegante stijl, allen met een mooi uitzicht op de stad, vallei of de Parador.
We reserveren voor u een Classic kamer (30 m²) met zithoekje en tegelvloer.

Parador de Lorca ****

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!