5-daagse fietsvakantie in Nederland - Gelderland regio Achterhoek

 5-daagse fietsvakantie in Nederland - Gelderland regio Achterhoek

5 dagen
voor € 525 p.p.

Liefst 32.000 km veilige fietspaden, een uitstekende infrastructuur en een vlak landschap maken van Nederland hét ultieme fietsland. Gedurende 4 dagen fiets je (met eigen fiets of huurfiets) door de Achterhoek, een dagelijks traject van 40 à 50 km. Je bepaalt vrij het tempo en de stops onderweg en je kan de route verlengen of verkorten. Je bagage wordt overgebracht naar het volgende hotel, makkelijker kan niet. Je geniet elke avond van een heerlijk driegangendiner.

De Nederlandse Achterhoek is een streek van bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes, waaronder ook de Hanzestad Zutphen. In het westen grenst de Achterhoek aan de IJssel en in het oosten aan Duitsland. Het panorama wisselt voortdurend: nu eens bosranden, dan weer akkers. Al fietsend ziet u de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen. Er lopen golvingen tot aan de horizon, en dan plots weer een vergezicht. Vergelijk het met de verschillende coulissen op het toneel. Net daarom spreekt men van een coulissenlandschap, jaren geleden door de boerenbevolking opgebouwd.

Inbegrepen

  • 1 nacht in Hampshire Hotel - Avenarius **** (Ruurlo)
  • 2 nachten in Hampshire Hotel 's Gravenhof Zutphen **** (Zutphen)
  • 1 nacht in Hampshire Hotel - Avenarius **** (Ruurlo)
  • 4x ontbijtbuffet
  • 4x 3 gangendiner
  • dagelijkse fietsroutes met tips en bezienswaardigheden voor onderweg
  • transport van uw bagage naar het volgende hotel
  • gratis parking in hotel Avenarius

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een comfort 2-persoonskamer.

01/04-29/12/24 en 04/01-31/03/25: € 525

Single kamer: € 659

Er wordt gefietst op dag 2 t/m 5 (4 dagen). Op de laatste dag fiets je terug naar het eerste hotel, waar de auto geparkeerd staat.

Gratis parkeren in hotel Hampshire Avenarius.

Fiets zelf mee te brengen of ter plaatse te huren.

Opgelet: bagage: 1 koffer van max. 10 kg/persoon.

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Programma

Dag 1: aankomst in het 4* hotel Avenarius in Ruurlo, waar zich het grootste heggendoolhof van Europa bevindt. Verkenning van Ruurlo en omgeving. Ruurlo is omringd door heel wat schilderachtige dorpen. Eveneens vlakbij vindt u de prachtige Orangerie van Kasteel Huize Ruurlo. Overnachting en 3-gangendiner in Ruurlo.

Dag 2: ontbijt. Fietsen van Ruurlo naar Zutphen via Vorden (via kasteel Vorden en kasteel Hackfort; afstand 32 km). Uw bagage wordt voor u overgebracht naar het volgende hotel. Makkelijker kan het niet! U logeert er in het 4* 's Gravenhof hotel. De oudste Hanzestad van Nederland heeft een ongekend mooi historisch centrum: kronkelende steegjes, romantische hofjes, musea, kerken en vele monumentale panden. In de trendy Brasserie 6 van het hotel is het aangenaam genieten van een drankje terwijl u alvast het parcours voor de volgende dag doorneemt. Overnachting en 3-gangendiner in Zutphen.

Dag 3: ontbijt. Niet te missen in de omgeving van Zutphen is Deventer: fietstocht via Voorst naar Deventer en terug vanuit Deventer door Gorssel naar Zutphen; afstand 43,5 km). Net zoals Zuphen is Deventer een Hanzestad met een mooi historisch centrum.
Of fiets de route van Zutphen via Brummen naar Bronkhorst, het kleinste dorpje van Gelderland (afstand 41 km).
Overnachting en 3-gangendiner in Zutphen.

Dag 4: ontbijt. Fietsen van Zutphen naar Ruurlo via Lochem en Lochemse berg (afstand 33 km). Vandaag fietst u een traject langs diverse hotspots van de Achterhoek dat u terugbrengt naar het hotel Avenarius in Ruurlo, waar u ook de 1ste nacht doorbracht.
Overnachting en 3-gangendiner in Ruurlo.

Dag 5: Een aanrader in de omgeving van Ruurlo is de Achtkastelenroute (routeboekje verkrijgbaar bij de receptie van Hotel Avenarius à € 3,50). Deze 35 km lange fietstocht werd voor het eerst gereden in 1912. De meeste kastelen zijn bewoond en dus niet vrij te bezoeken, maar u geniet van het mooie landschap en het uitzicht.
Vertrek of verlenging.

Formule

Individuele rondreis zonder begeleider
Vrije vertrekdatum.

Niet inbegrepen

  • De fiets, zelf mee te brengen of ter plaatse te huren (op wandelafstand van het hotel)
  • De verblijfstaksen (€ 3,45 (Avenarius) € 4,25 ('s Gravenhof)/persoon/nacht) (ter plaatse te betalen)
  • De verzekering
  • Het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn voorzien in het programma

Boekingscode:

GELVPB02

Hampshire Hotel - Avenarius ****

Dit romantisch hotel ligt in een prachtig landschap van bossen, kastelen en weilanden, een gedroomde locatie voor fiets- en wandelliefhebbers. U kan er rekenen op een gastvrije ontvangst, een idyllische omgeving, een gezellige ambiance en lekker eten op niveau.

Informatie over hotel Hampshire Hotel - Avenarius

Geldig:

Gelderland - Ruurlo

Dit levendig dorpje ligt in de Gelderse Achterhoek, een gebied dat zich bij uitstek leent voor wandel- en fietstochten. De talrijke uitgestippelde routes slingeren doorheen het karakteristieke coulissenlandschap - een bijzonder gevarieerd landschap van bossen, velden, boerderijen en weilanden.

Ligging

aan de rand van het sympathieke dorpje Ruurlo. Diverse fiets- en wandelroutes starten in de onmiddellijke omgeving van het hotel. Het magische kasteel Ruurlo, omgeven door een wondermooie Engelse landschapstuin, ligt vlakbij. U kan ook een bezoekje wagen aan het grootste heggendoolhof van Europa dat zich op 1,6 km bevindt.

Transport

per auto: 270 km (Brussel).

Faciliteiten

bij mooi weer is het zalig verpozen op het ruime buitenterras. In de sfeervolle tapasbar of de buffetzaal met open haard geniet u in een gemoedelijke sfeer van een hapje en een drankje. Voor bekende en minder bekende streekgerechten kan u terecht in de kwalitatieve restaurants Serre en Petit. Mogelijkheid tot gebruik van een privésauna in de nabijheid van het hotel (betalend). Overdekte fietsenstalling en oplaadpunt. Fietsverhuur (betalend). Lift. Gratis publieke parking naast het hotel. Golfbaan (18 holes) op 8 km.

Kamers

er zijn 14 comfort kamers (24 m², 2 aparte bedden, douche in bad), 13 luxe kamers (24 m², 2 aparte bedden of tweepersoonsbed, bad of inloopdouche), 2 executive kamers (31 m²) en een appartement voor max. 10 personen. De warme en knus ingerichte kamers zijn voorzien van smart-tv. De luxe kamers beschikken ook over badjassen en pantoffels.

Hampshire Hotel - Avenarius ****
Hampshire Hotel - Avenarius ****

Beoordeling voor hotel Hampshire Hotel - Avenarius

Dit hotel werd beoordeeld door 49 gasten

Ligging
Algemene delen:
Ontbijt:
Netheid:
Grootte kamer:
Meubilair:
Bed:
Geluidsisolatie:
Badkamer:
Service/onthaal:
9.2/10
9.2/10
9.2/10
9.2/10
8.9/10
8.8/10
8.8/10
8.6/10
8.7/10
9.2/10
Gemiddelde score van 9/10

Voeg een berichtje toe

Reacties van klanten voor hotel - Hampshire Hotel - Avenarius

  • Aangenaam verblijf en heel vriendelijk personeel.

    Gepost door Alinka Kersse op 7/09/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Heel goed gelegen om een fietsvakantie te starten

    Gepost door Defoirdt mia op 2/09/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Zeer vriendelijk personeel, zowel het onthaal als het restaurant. Overdekte en afgesloten fietsen stalling. Ontbijt met bubbels.
    Absoluut een aanrader.

    Gepost door Theunis op 31/07/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Zeer vriendelijk personeel. Mooie kamer en badkamer. Goed gelegen in het centrum. Een aanrader!

    Gepost door Demaret op 13/05/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!