8-daagse rondreis Betoverend Toscane

8-daagse rondreis Betoverend Toscane

8 dagen
vanaf € 563 p.p.

Over besluierde bergen en glooiende heuvels, tussen gouden graanvelden en uitgestrekte wijngaarden, door diepe dalen en mistige valleien... Ervaar de onmetelijke pracht van Toscane. Levensgenieter of cultuurfanaat, Toscane biedt voor elk wat wils. Dit is Italië op zijn best!

Inbegrepen

 • 2 nachten in Villa la Principessa **** (Lucca)
 • 3 nachten in Borgo San Pietro **** (Cortona)
 • 2 nachten in Villa Pitiana **** (Donnini)
 • Villa La Principessa nabij Lucca: elegant hotel gelegen in een park, zwembad en Toscaans restaurant, tradioneel ingerichte kamers
 • Borgo San Pietro in Cortona: gevestigd in een indrukwekkende, historische boerderij. Charme alom! Sfeervolle kamers, zwembad en traditioneel restaurant
 • Villa Pitiana in Donnini: prachtig historisch gebouw, ruime kamers met zicht op de tuin of de olijfgaard, Toscaans restaurant, groot zwembad
 • 7x ontbijt
 • dag 4: 1 bezoek aan een wijnproducent met rondleiding in de kelders en een wijnproeverij in Montalcino
 • dag 6: 1 lunch Panzanes in het restaurant van de bekendste Toscaanse slager (kalfsvlees op 3 manieren, groenten, nagerecht, wijn, water en grappa inbegrepen)
 • 1 Capitool reisgids Italië per kamer

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

09/04/22-22/04/22, 01/10/22-21/10/22: € 563
23/04/22-24/06/22, 27/08/22-30/09/22: € 710
25/06/22-26/08/22: € 796

Single kamer: € 879, € 1019, € 1146

Extra bed (3de persoon): € 527, € 634, € 720

Vroegboekvoordeel van 10% (reservering voor 31/03/22)

(*) De volledige verblijfsduur moet binnen dezelfde prijsperiode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode). De volgorde van de etappes en de keuze van de hotels kan afwijken omwille van externe factoren, zonder de essentie van het programma aan te tasten.

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (5,25% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Indien de afreis niet kan doorgaan ingevolge overmacht, omwille van redenen van volksgezondheid, of omwille van de (al dan niet vrijwillige) sluiting van het het hotel, aanvaardt de reiziger een waardebon voor de waarde van de reservering.

Programma

Dag 1: de streek rond Lucca
Aankomst, check-in en overnachting in Hotel Villa La Principessa net buiten Lucca.

Dag 2: Lucca - Pisa - Lucca
De stadswallen rond Lucca behoren tot de best bewaarde verdedigingswerken uit de renaissance, tegenwoordig dienen ze als wandel- en fietspaden. Verder naar Pisa, in de middeleeuwen een van de vier Maritieme Republieken in Italië, maar nu vooral bekend als de stad van de Scheve Toren. Overnachting in Hotel Villa La Principessa.

Dag 3: Lucca - San Gimignano - Siena – de streek rond Cortona
San Gimignano kreeg als bijnaam 'het middeleeuwse Manhattan' vanwege de vele torens die hier de skyline domineren. Daarna is het toeristische Siena aan de beurt. Op het centrale stadsplein wordt elke zomer 'il Palio' gehouden, een spectaculaire paardenrace. Overnachting in Hotel Borgo San Pietro net buiten Cortona.

Dag 4: Cortona - Montalcino - Pienza - Montepulciano - Cortona
Vandaag vertrekt u met de auto voor een route door de Orciavallei. Stops onderweg zijn Montalcino (beroemd om de Brunellowijn), waar u een wijnkelder kunt bezoeken en wijn proeven, Pienza (de 'ideale renaissancestad') en het hooggelegen Montepulciano. Overnachting in Hotel Borgo San Pietro.

Dag 5: Cortona - Trasimeno - Arezzo - Cortona
Van Cortona, waar het Toscaanse Zonnefestival wordt georganiseerd, naar het meer van Trasimeno in Umbrië, het groene hart van Italië. Langs de dorpjes Castiglione del Lago en Passignano tot in Arezzo, gelegen op een heuvelrug. Arezzo is bekend om de bloeiende sieradenindustrie en wordt daarom ook wel 'La Città d'Oro' genoemd.

Dag 6: Cortona - Chianti – de streek rond Firenze
Na het ontbijt vertrekt u op rondrit door de Chiantistreek langs de adembenemende Via Chiantigiana. U rijdt door enkele karakteristieke dorpjes zoals Radda in Chianti, Panzano (bezoek aan de alomgeprezen Toscaanse zingende slager Dario Cecchini voor de lunch), Greve in Chianti en Impruneta. Overnachting in Hotel Villa Pitiana in de buurt van Firenze.

Dag 7: de streek rond Firenze
Firenze heeft geen introductie nodig: de Duomo, de Ponte Vecchio, het Palazzo degli Uffizi, de Boboli-tuinen... de lijst is eindeloos. Vervolgens naar het nabijgelegen Fiesole waar u kunt nagenieten van een prachtig uitzicht over de Toscaanse hoofdstad. Bezoek er zeker ook het Romeinse theater en de Etruskische ruïnes. Overnachting in Hotel Villa Pitiana.

Dag 8: de streek rond Firenze
Einde van de rondreis. Mogelijkheid tot verlenging in een van onze hotels in Toscane of een andere regio van Italië.

Formule

Individuele rondreis zonder begeleider met eigen wagen of huurwagen.
Vrije vertrekdatum, elke dag van de week.

Niet inbegrepen

 • de vluchten en transfers
 • de huurwagen
 • de verblijfstaksen
 • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt en alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken niet voorzien in het programma

Boekingscode:

TOSP0045

Deze promotie bevat meerdere hotels:
2 nachten in Villa la Principessa **** (Lucca)

Villa la Principessa ****

Informatie over hotel Villa la Principessa

Geldig:
Deze promotie bevat meerdere hotels:
2 nachten in Villa la Principessa **** (Lucca)
Villa la Principessa ****

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!