Groepsreis: 4-daagse wandelvakantie Müllerthal

Groepsreis: 4-daagse wandelvakantie Müllerthal

4 dagen
vanaf € 495 p.p.

Met deze groepsreis (max. 25 personen) wandel je in het Müllerthal en op de bekende Müllerthal Trail en zijn ‘extra tours’. We wandelen steeds in een lus en daardoor kom je op wandelpaden die minder druk zijn. Je wandelt tussen, over en onder rotsen, je zult ogen tekort komen. De paden zijn veilig en als het niveauverschil te scherp of te groot is zijn er trappen gemaakt. We wandelen zelfs eens op een hangbrug. Niveauverschillen vallen eigenlijk best wel mee, de wandelpaden lopen in een golvende beweging.

Uiteraard is een zekere fysieke conditie vereist. Deze wandelvakantie heeft als moeilijkheidsgraad ‘middelmatig’. Geert of Alain zorgen ervoor dat er ook voldoende rustpauzes zijn tijdens de tocht. Er zijn heel veel momenten dat je foto’s zal willen nemen of genieten van het unieke landschap. Bovendien voorzien we de mogelijkheid om bij de dagtochten ‘s middags de tocht af te breken. Je kunt dan met de gratis bus terug naar de startplaats.

We starten op dag 1 rond de middag in Larochette en eindigen op dag 4 tegen de middag in Berdorf. Verplaatsingen naar de startplaatsen van de wandelingen gebeuren met je eigen auto. Op dag 2 en 3 zijn de wandelingen opgesplitst in twee delen zodat je niet de ganse dag hoeft te wandelen. Deelname aan de wandeltochten is steeds vrij (overzicht zie lager).


Inbegrepen

  • 3 nachten
  • 3x ontbijtbuffet
  • 3x 3-gangendiner
  • wandeltochten met Geert of Alain vanaf dag 1 (13u30) tot dag 4 (12u30)
  • gratis toegang tot het verwarmde binnenzwembad, sauna en fitness
  • digitale reisgids

 
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Op deze kalender zie je de beschikbaarheid in het hotel. Klik op de gewenste aankomstdatum en daarna op de knop 'Boeken'.

 
hotel beschikbaar
op aanvraag  
Op aanvraag betekent dat wij niet meer onmiddellijk over kamers beschikken in het hotel. Wij contacteren het hotel om te vragen of er nog beschikbaarheid is en houden je binnen de 2 werkdagen op de hoogte.
niet beschikbaar
x
Geselecteerde aankomstdag

Reis je met kinderen?

Boeken

Geldigheid

AFREIZEN 2024
Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer: € 495
Single kamer: € 665 (tweepersoonskamer voor alleengebruik)

Vertrek op donderdag 30/05/24 met terugreis op zondag 02/06/24 (volzet)
Vertrek op donderdag 15/08/24 met terugreis op zondag 18/08/24 (volzet)
Vertrek op donderdag 31/10/24 met terugreis op zondag 03/11/24 (herfstvakantie)

AFREIZEN 2025
Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer: € 515
Single kamer: € 679 (tweepersoonskamer voor alleengebruik)

Vertrek op vrijdag 06/06/25 met terugreis op maandag 09/06/25 (Pinksterweekend)
Vertrek op vrijdag 15/08/25 met terugreis op maandag 18/08/25 (O.L.Vrouw Hemelvaart)
Vertrek op zaterdag 25/10/25 met terugreis op dinsdag 28/10/25 (herfstvakantie)

Groepsreis met Nederlandstalige begeleider ter plaatse.
Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 25 personen. Op = op!

Praktische tips voor de wandeltochten
Neem water mee van thuis voor tijdens de wandeltochten
Wandelschoenen type A zijn voldoende
Lunchpakket hoeft niet, er zijn stops voorzien om te lunchen (niet inbegrepen)

Geen andere kortingen van toepassing.
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Programma

Dag 1: Larochette (9 km, 120 m. stijgen), een zacht glooiende boswandeling, deels langs de ‘Extra tour A’ van het Müllerthal Trail. Op het einde krijg je een mooi uitzichtpunt over de stad en burcht. Dit is een ideale ‘inloopwandeling’.

Dag 2: de wandeldag start in het gehucht Müllerthal en we volgen in de voormiddag de Müllerthal Trail tot in Berdorf (6 km, 190 m. stijgen). Je krijgt unieke zichten maar de wandeling vraagt een fysieke inspanning. Vrije lunch in Berdorf. In de namiddag kom je langs een zeer gevarieerd landschap dat gemakkelijker stapt (7.5 km, 60 m. stijgen).

Dag 3: start is voorzien in Berdorf waar we in de voormiddag de Müllerthal Trail volgen tot in Echternach (7 km, 80 m. stijgen). Dit deel van de Müllerthal Trail staat bekend voor zijn unieke rotsformaties. Na wat vrije tijd in Echternach wandel je langs een minder druk en zeer mooi parcours naar Berdorf (9 km, 220 m. stijgen).

Dag 4: wandeling van ca. 2u30 (7,5 km, 120 m. stijgen) ten noorden van Berdorf. We komen langs twee locaties waar je tussen de rotsen kan stappen. Een unieke belevenis!

Formule

Parc-Hotel Alvisse **** is een groot hotel met heel wat faciliteiten zoals een groot binnenzwembad, sauna en fitness. Er is een grote bar en er zijn diverse restaurants. ‘s Morgens geniet je van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, het diner is een 3 gangenmenu van de chef. De kamers zijn ongeveer 20 m² groot en zijn uitgerust met airco, kluis, frigo, flatscreen TV en badkamer met douche. Wie een single boekt krijgt een tweepersoonskamer voor alleengebruik. Een hond is toegelaten op de kamer (ca. 20 €/nacht, ter plaatse te betalen) mits dit bij reservatie door te geven. Het hotel heeft een zeer ruime parking (gratis) en is gelegen tussen Luxemburg-stad en Echternach.

Verplaatsingen
De verste startplaats van een wandeling ligt op 30 minuten rijden van het hotel. Carpoolen kan ter plaatse afgesproken worden onder elkaar. De startplaatsen zijn steeds gelegen aan een gratis parking. Voor elektrische wagens zijn er laadpalen voorzien op de startplaatsen op dag 1, 3 en 4. Laadpalen bij het hotel zijn er (nog) niet maar komen er in de loop van 2023.

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis en lokale verplaatsingen
  • eventuele inkomgelden
  • lunches en dranken en andere persoonlijke uitgaven

Boekingscode:

GDLP0055, GDLP0057

Parc Hôtel Alvisse ****

Groot hotelcomplex met een brede waaier aan faciliteiten. Comfortabele kamers, een goed uitgeruste wellness en een lekkere keuken; alles is aanwezig voor een zorgeloos verblijf. Deze groene hoofdstad heeft voor elk wat wils, cultuur, geschiedenis, mooie parken en een gezellig centrum. Een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden vertrekt vlakbij het hotel.

Informatie over hotel Parc Hôtel Alvisse

Geldig:

Groothertogdom Luxemburg - Luxemburg

Deze groene hoofdstad heeft een rijke geschiedenis, oude kastelen en forten, mooie parken, een levendig centrum en een internationale uitstraling. Bezoek er het Musée d'Art Moderne met o.a. een verzameling hedendaagse schilderkunst. De panoramische lift Pfaffenthal brengt u in een mum van tijd 70 m hoog, geniet van het schitterende uitzicht over de stad. Parc de la Pétrusse is de ideale plek voor een wandeling of een picknick. Flaneer langs het Groothertogelijk Paleis en relax op één van de vele terrasjes in de buurt. Winkels met topdesigners of betaalbare boetiekjes, u vindt hier beide.

Ligging

op 4 km van het centrum van de stad, de Europese instellingen en het Plateau du Kirchberg. Vanaf het hotel vertrekken heel wat fiets- en wandelroutes.

Transport

per auto: 218 km (Brusse). Treinstation op 8 km.

Faciliteiten

groot complex met een waaier aan faciliteiten en meerdere vergaderzalen. Ontbijtbuffet. In het restaurant La Véranda prijken zowel de traditionele Franse keuken als lokale gerechten op de menukaart. Uitgebreide en kwalitatieve wijnkaart. Bij mooi weer dineert u op het aangrenzende terras. De loungebar nodigt uit om te relaxen met een heerlijk glaasje wijn of cocktail. Spa met binnenzwembad, sauna, hamam en relaxruimte. Massages en behandelingen mogelijk. Buitenzwembad en kinderbad. Tennis, tafeltennis. Ruime gratis parking (480 plaatsen).

Kamers

325 ruime kamers met een tijdloze inrichting. Douche en badjassen.

Beoordeling voor hotel Parc Hôtel Alvisse

Dit hotel werd beoordeeld door 29 gasten

Ligging
Algemene delen:
Ontbijt:
Netheid:
Grootte kamer:
Meubilair:
Bed:
Geluidsisolatie:
Badkamer:
Service/onthaal:
8.3/10
8.7/10
9.1/10
8.7/10
8.9/10
8.7/10
8.3/10
8.2/10
8.5/10
8.7/10
Gemiddelde score van 8.6/10

Voeg een berichtje toe

Reacties van klanten voor hotel - Parc Hôtel Alvisse

  • Groot hotel met een mooie ruime eetgelegenheid voor zowel ontbijt als diner. Het personeel is heel vriendelijk en steeds bereid om je van dienst te zijn.
    De kamer is netjes, enkel het tapijt op de grond vinden wij niet heel hygiënisch, maar was wel proper. De badkamer is juist groot genoeg met een practische douche, lavabo en toilet.
    Voor een wandelvakantie de perfecte uitvalsbasis in een mooie, rustige omgeving.
    Wij zijn tevreden klanten!

    Gepost door Leen op 3/06/2024 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Zeer mooi hotel op een goede ligging. Dichtbij Luxemburg stad en andere gekende locaties. Goede uitvalbasis voor de vele wandelingen in de buurt. Aan de buitenkant oogt het hotel oud en versleten, maar de binnenkant is zeer mooi gerenoveerd, zowel de gemeenschappelijke delen als de kamers. Mooi binnenzwembad en welness. Ook groot buitenzwembad, maar dit was nu niet geopend. Zeer ruime parking, altijd plaats. Goed ontbijt met voor elk wat wils en zeer vriendelijk personeel.

    Gepost door Lievens op 3/06/2024 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Hotel is oke, maar een beetje ver vd wandelingen

    Gepost door Minjauw Marie op 1/11/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Mooi ,goed hotel houden zp

    Gepost door Dirk Crevits op 7/06/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!