Groepsreis: 4-daagse wandelvakantie Müllerthal

Groepsreis: 4-daagse wandelvakantie Müllerthal

4 dagen
voor € 479 p.p.

Met deze groepsreis (max. 20 personen) wandel je in het Müllerthal en op de bekende Müllerthal Trail en zijn ‘extra tours’. We wandelen steeds in een lus en daardoor kom je op wandelpaden die minder druk zijn. Je wandelt tussen, over en onder rotsen, je zult ogen tekort komen. De paden zijn veilig en als het niveauverschil te scherp of te groot is zijn er trappen gemaakt. We wandelen zelfs eens op een hangbrug. Niveauverschillen vallen eigenlijk wel best mee, de wandelpaden lopen in een golvende beweging.

Uiteraard is een zekere fysieke conditie vereist. Deze wandelvakantie heeft als moeilijkheidsgraad ‘middelmatig’. Geert of Alain zorgen ervoor dat er ook voldoende rustpauzes zijn tijdens de tocht. Er zijn heel veel momenten dat je foto’s zal willen nemen of genieten van het unieke landschap. Bovendien voorzien we de mogelijkheid om bij de dagtochten ‘s middags de tocht af te breken. Je kunt dan met de gratis bus terug naar de startplaats.

We starten op dag 1 rond de middag in Larochette en eindigen op dag 4 tegen de middag in Berdorf. Verplaatsingen naar de startplaatsen van de wandelingen gebeuren met je eigen auto. Op dag 2 en 3 zijn de wandelingen opgesplitst in twee delen zodat je niet de ganse dag hoeft te wandelen. Deelname aan de wandeltochten is steeds vrij (overzicht zie lager).


Inbegrepen

  • 3 nachten
  • 3x ontbijtbuffet
  • 3x 3-gangendiner
  • wandeltochten met Geert of Alain vanaf dag 1 (13u30) tot dag 4 (12u30)
  • gratis toegang tot het verwarmde binnenzwembad, sauna en fitness
  • digitale reisgids

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer: € 479
Single kamer: € 649 (tweepersoonskamer voor alleengebruik)

Vertrek op vrijdag 07/04/23 met terugreis op maandag 10/04/23 (paasweekend)
Vertrek op donderdag 18/05/23 met terugreis op zondag 21/05/23 (O.L.H.Hemelvaart)
Vertrek op zaterdag 03/06/23 met terugreis op dinsdag 06/06/23
Vertrek op zaterdag 28/10/23 met terugreis op dinsdag 31/10/23 (herfstvakantie)

Groepsreis met Nederlandstalige begeleider ter plaatse.
Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 20 personen. Op = op!

Praktische tips voor de wandeltochten
Neem water mee van thuis voor tijdens de wandeltochten
Wandelschoenen type A zijn voldoende
Lunchpakket hoeft niet, er zijn stops voorzien om te lunchen (niet inbegrepen)

Geen andere kortingen van toepassing.
Facultatief: annulatieverzekering (5,25% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Onze bepalingen mbt Covid19 zijn terug te vinden op deze pagina : http://www.t-hl.com/corona/covidinfo_nl.html

Programma

Dag 1: Larochette (9 km, 120 m. stijgen), een zacht glooiende boswandeling, deels langs de ‘Extra tour A’ van het Müllerthal Trail. Op het einde krijg je een mooi uitzichtpunt over de stad en burcht. Dit is een ideale ‘inloopwandeling’.

Dag 2: de wandeldag start in het gehucht Müllerthal en we volgen in de voormiddag de Müllerthal Trail tot in Berdorf (6,5 km, 190 m. stijgen). Je krijgt unieke zichten maar de wandeling vraagt een fysieke inspanning. Vrije lunch in Berdorf. In de namiddag kom je langs een zeer gevarieerd landschap dat gemakkelijker stapt (11 km, 60 m. stijgen).

Dag 3: start is voorzien in Berdorf waar we in de voormiddag de Müllerthal Trail volgen tot in Echternach (7 km, 80 m. stijgen). Dit deel van de Müllerthal Trail staat bekend voor zijn unieke rotsformaties. Na wat vrije tijd in Echternach wandel je langs een minder druk en zeer mooi parcours naar Berdorf (9 km, 220 m. stijgen).

Dag 4: wandeling van ca. 2u30 (7,5 km, 120 m. stijgen) ten noorden van Berdorf. We komen langs twee locaties waar je tussen de rotsen kan stappen. Een unieke belevenis!

Formule

Parc-Hotel Alvisse **** is een groot hotel met heel wat faciliteiten zoals een groot binnenzwembad, sauna en fitness. Er is een grote bar en er zijn diverse restaurants. ‘s Morgens geniet je van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, het diner is een 3-gangenmenu van de chef. De kamers zijn ongeveer 20 m² groot en zijn uitgerust met airco, kluis, frigo, flatscreen TV en badkamer met douche. Wie een single boekt krijgt een tweepersoonskamer voor alleengebruik. Een hond is toegelaten op de kamer (20 €/nacht, ter plaatse te betalen) mits dit bij reservatie door te geven. Het hotel heeft een zeer ruime parking (gratis) en is gelegen tussen Luxemburg-stad en Echternach.

Verplaatsingen
De verste startplaats van een wandeling ligt op 30 minuten rijden van het hotel. Carpoolen kan ter plaatse afgesproken worden onder elkaar. De startplaatsen zijn steeds gelegen aan een gratis parking. Voor elektrische wagens zijn er laadpalen voorzien op de startplaatsen op dag 1, 3 en 4. Laadpalen bij het hotel zijn er (nog) niet maar komen er in de loop van 2023.

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis en lokale verplaatsingen
  • eventuele inkomgelden
  • lunches en dranken en andere persoonlijke uitgaven

Boekingscode:

GDLP0053

Parc Hotel Alvisse ****

Informatie over hotel Parc Hotel Alvisse

Geldig:

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!