4 daagse Fietsrondreis Baai van de Somme

4 daagse Fietsrondreis Baai van de Somme

4 dagen
vanaf € 599 p.p.

Het Natuurreservaat de Baai van de Somme: een schitterend natuurgebied met een rijke fauna en flora..., cultureel erfgoed in het achterland bij Abbeville,... uitwaaien langs charmante badplaatsen zoals Valery-sur-Somme en le Crotoy... zeehonden spotten bij La Pointe du Hourdel... het prachtige woud van Crécy... dit omschrijft in een notendop wat er allemaal te beleven valt in de prachtige regio langs de Baai van de Somme. Gedurende 3 dagen fietst u in een mooie omgeving weg van drukke wegen om niets van de schoonheid en de rijkdom van deze streek te missen. En uw bagage wordt naar het volgende hotel gebracht, makkelijker kan niet!

Inbegrepen

 • 1 nacht in ibis Abbeville *** (Abbeville)
 • 1 nacht in Le Cap Hornu *** (Saint-Valery-sur-Somme)
 • 1 nacht in Logis Hôtel de la Baie de Somme *** (Le Crotoy)
 • 3x ontbijt
 • 3x diner (in het hotel of in een nabijgelegen restaurant)
 • picknick op dag 3
 • dagelijkst bagagetransport naar het volgende hotel
 • fietsroutes
 • gratis parkeren aan het starthotel gedurende 4 dagen
 • verblijfstaksen

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

01/05-03/07/24 en 01/09-31/10/24: € 599
04/07-31/08/24: € 629

Betaalbaar bij reservering.
Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Programma

Vanaf Abbeville fietst u gedurende 3 dagen langs jaagpaden, oevers en landwegen gelegen in een van de mooiste baaien ter wereld. In deze bijzonder regio doorkruist u steden en dorpen met een rijk cultureel erfgoed, u komt in charmante kustplaatsen, en u snuift de lucht op in bijzondere bossen zoals het woud van Crécy. Het programma is gevarieerd en als kers op de taart spot u misschien ook zeehonden. Het parcours is vrij vlak, maar de wind is, net zoals overal aan de kust, dikwijls aanwezig.

Dag 1: aankomst in het hotel ibis in Abbeville. Het centrum ligt op een 5-tal minuten rijden. U kan hier gratis de auto parkeren gedurende 4 dagen. In de omgeving bevinden zich heel wat mooie parken zoals het Parc d'Emmonville en het Parc de la Bouvaque. 's Avonds een diner in het hotel.

Dag 2: ontbijt. Het startpunt van de fietsroute ligt op ongeveer 5 km van het hotel, aan het station van Abbeville. Vandaag vertrekt u voor een tocht van ongeveer 45 km, langs het kanaal van de Somme met als eindbestemming Saint-Valery-sur-Somme. U logeert er in het hotel Le Cap Hornu. Het middeleeuwse stadje ligt aan de Baai van de Somme. In de namiddag is er tijd om dit charmante stadje te ontdekken of u fietst richting het Pointe du Hourdel waar u met een beetje geluk ook zeehonden kunt spotten. 's Avonds een diner.

Dag 3: ontbijt. Van Saint-Valery-sur-Somme fietst u naar Le Crotoy (ongeveer 42 km) waar u verblijft in het Logis Hôtel de la Baie de Somme. U verlaat het stadje via de mooie jachthaven en u rijdt vervolgens rond de baai. In het midden van de baai ziet u een indrukwekkende kudde schapen. Daarna verlaat u de baai en rijdt u via landwegen naar het stadje Rue met een mooi belfort dat sinds 2005 op de Unesco-Werelderfgoedlijst staat. Vervolgens keert u terug naar de baai en ontdekt u het schitterende decor van de moerassen van Le Crotoy met een bijzondere flora en fauna. 's Avonds een diner.

Dag 4: ontbijt. De laatste fietsdag brengt u van Le Crotoy terug naar het starthotel in Abbeville (ongeveer 42 km). Maak nog een wandeling langs de oevers van de baai vooraleer u noordwaarts richting het bos van Crécy fietst. U doorkruist dit 4.000 ha groot woud, met een iets heuvelachtiger terrein, om daarna via kleine historische dorpjes het kanaal van de Somme te bereiken. Heel wat bezienswaardigheden zullen uw pad nog kruisen zoals een kerk uit de 12de eeuw, verschillende kastelen uit de 18de en 19de eeuw maar ook duiventillen, bijzondere eiken enz. Daarna is het nog enkele kilometer en Abbeville komt in zicht. Einde van de rondreis.

Niet inbegrepen

 • de fiets
 • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn inbegrepen in het programma

Boekingscode:

NRDP0105

ibis Abbeville ***

Mooi gelegen in Abbeville op 20 min. rijden van de Baai van de Somme. De compacte kamers zijn functioneel zonder veel franjes. Het restaurant serveert een regionale kaart. Bij mooi weer kan u relaxen met een drankje op het ruime terras. Goed gelegen voor fietstochten en wandelingen maar ook voor culturele uitstapjes in de omgeving.

huisdieren toegelaten
173
gratis parking
160
Oplaadpunt elektrische wagens
221
restaurant
162
bar
155
room service
178
strijkmogelijkheid
163
communicerende kamers mogelijk op aanvraag
156
kamers toegankelijk voor rolstoelgebruikers op aanvraag
177
gratis wifi
179
douche
172
haardroger
218

Informatie over hotel ibis Abbeville

Geldig:

Hauts de France - Abbeville

Pittoresk stadje aan de poort van de Baai van de Somme. Een groot deel van de stad werd aan het begin van de 2de Wereldoorlog verwoest. De huidige architectuur is het verhaal van een wederopbouw die tot in de jaren '60 van de vorige eeuw duurde. Het Parc d'Emmonville nodigt uit om te picknicken, het Parc de la Bouvaque (60 ha) trekt heel wat wandelaars. Het Musée Boucher de Perthes-Manessier, ondergebracht in het belfort uit de 13de eeuw, is geklasseerd door Unesco. U vindt er sculpturen en schilderijen maar er is ook een archeologisch gedeelte.

Ligging

op ruime wandelafstand van het centrum van Abbeville (op 2,6 km), de kathedraal (2,8 km) en de mooie tuinen van d'Emmonville (2,7 km). In de omgeving bezoekt u de middeleeuwse stad Saint-Valery-sur-Somme (op 22 km), de kliffen van Tréport (op 38 km), de grote zandstranden van Quend en het Fort Mahon (op 38 km), de abdijkerk van Saint-Riquier (op 10 km). Amiens met zijn mooie kathedraal ligt op 43 km.

Transport

per auto: 268 km (Brussel).

Faciliteiten

het restaurant met relaxte sfeer, serveert een regionale keuken op basis van een wisselende seizoensgebonden menukaart. Hier neemt u ook het ontbijtbuffet. Bij mooi weer kan u genieten van een drankje op het ruime terras. Lounge met groot televisiescherm. Bar. Gratis parking.

Kamers

er worden hier 65 compacte kamers aangeboden met een tweepersoonsbed en douche. De functionele inrichting is tijdloos, eigen aan het label. Bureau. Parket. Kluisjes beschikbaar aan de receptie.

ibis Abbeville ***

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!