8 dagen Dordogne : De smaken van de Dordogne

8 dagen Dordogne : De smaken van de Dordogne

8 dagen
vanaf € 519 p.p.

U verblijf eerst in Hotel La Hoirie *** op 3,5 km van de historische kern van Sarlat-la-Canéda. Het hotel ligt in een uitgestrekt groen park van 7 ha en is vlot bereikbaar. Van hieruit kan men eindeloos veel excursies maken. Het hotel heeft een buitenzwembad en een restaurant. De hotelkamers zijn verdeeld over drie paviljoenen.

Vervolgens gaat u naar Hotel Relais des Vigiers **** in Monestier voor een verblijf van 3 nachten. Dit moderne en ecovriendelijke hotel heeft twee restaurants: Les Fresques (1 Michelinster) en Le Bistrot des Vigiers. Golfterrein van 27 holes, maar ook als niet-golfer zal je het domein waarderen. Buitenzwembadhotel, verwarmd. Vrije toegang tot sauna, fitness, tennis Je vertoeft hier in de zogeheten Paarse Périgord, met ten westen Bordeaux (88 km) en Bergerac (20 km).

Inbegrepen

  • 4 nachten in La Hoirie *** (Sarlat-la-Canéda)
  • 3 nachten in Relais des Vigiers ****(*) (Monestier)
  • 7x ontbijtbuffet

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een superior tradition 2-persoonskamer in hotel La Hoirie, een superior met douche 2-persoonskamer in hotel Relais des Vigiers.

29/03/24-25/04/24 en 21/10/24-23/11/24 : € 519
26/04/24-11/07/24 en 23/09/24-20/10/24 : € 629
12/07/24-22/09/24 : € 669

Deze promotie moet je boeken vóór 31/03/24, anders duurder.

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo. De volgorde van de hotels kan in bepaalde periodes omgedraaid worden.

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Halfpension (3 gangen, menu du Chai in de bistrot) in Relais des Vigiers: € 40 per persoon per nacht.

Kamers premium contemporaine in Relais des Vigiers: + € 15 p.p.p.n.

Programma

Dag 1: Heenreis. Brussel - Sarlat-la-Canéda: 838 km, net voldoende ver om bij aankomst nog te kunnen genieten van de eerste indrukken van je hotel in de Dordogne.
Dag 2: Een pallet aan mogelijkheden voor die eerste dag ter plaatse: stadswandeling in Sarlat (een aanrader). Voor de namiddag kan je dan nog kiezen uit Château de Beynac, Jardins d’Eyrignac, een boottocht op de Dordogne of de Jardins de Marqueyssac. Alles ligt vrij dicht bij het hotel.
Dag 3: De grotten van Lascaux en stadswandeling in Périgueux. Een alternatief voor de grotten is het kasteel van Bories.
Dag 4: Langs de oevers van de Dordogne naar Rocamadour. Blijft er nog tijd over ga dan zeker een bezoek brengen aan de Gouffre de Padirac (grotten).
Dag 5: Transfer van 90 km naar Monestier. Eenmaal ter plaatse kan je genieten van de charme en de rust van het domein. Je bent nu in de Paarse Périgord, omwille van de blauwe wijngaarden kreeg de streek die naam.
Dag 6: Bezoek aan Bergerac, de toegangspoort tot de Périgord. Wandel er tussen de vakwerkhuizen en renaissance huizen. Bezoek er het Maison des Vins de Bergerac, website www.vins-bergeracduras.fr en kasteel Montbazillac
Dag 7: Keuze uit een tripje oostwaarts naar het klooster van Cadouin (62 km heen) en het kasteel Monbazillac OF bezoek aan Périgueux (80 km), stad met kronkelende middeleeuwse straatjes, leuke pleintjes, een kathedraal enz. OF: daguitstap naar Saint Emilion (44 km), naar het westen richting Bordeaux. Bezoek er een wijnkasteel, de wijngaarden én laat je inleiden in hoe je de wijnen degusteert. Bezoek de monumenten (kerk, catacomben) van Saint-Emilion.
Dag 8: Terugreis. Afstand naar Brussel: 927 km.

Boekingscode:

DORV0013, DORV0012

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 1,50/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Huisdieren: € 11/nacht (niet toegelaten in het restaurant).
  • Het hotel is gesloten vanaf 24/11/24.

La Hoirie ***

Authentiek, charmant domein midden in het groen, de sfeer is hier allerhartelijkst. Traditionele elementen gaan hier hand in hand, harmonieus samen, met hedendaags comfort. De streekgebonden keuken zal uw smaakpapillen beslist weten te bekoren.

authentiek en intiem
131
watersporten in het hotel of in
de nabijheid
150
golfclub in het hotel of in de
nabijheid
141
paardrijden of paardenfokkerij
in het hotel of in de nabijheid
145
huisdieren toegelaten
173
gratis parking
160
restaurant
162
bar
155
strijkmogelijkheid
163
Overdekte fietsstalling
223
openluchtzwembad
167
communicerende kamers mogelijk op aanvraag
156
kamers toegankelijk voor rolstoelgebruikers op aanvraag
177
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
koffie- en/of theefaciliteiten
175
minibar
176

Informatie over hotel La Hoirie

Geldig:

Dordogne - Sarlat-la-Canéda

Gelegen in het hart van de Périgord Noir, tus­sen de vallei van de Dordogne en de val­lei van de Vézère. U ont­dekt hier een kunststad met een architecturaal erfgoed van uit­zonder­lijke waarde. Bezoek zeker de abdij­kerk, een renovatie van architect Jean Nouvel. De abdij en het schitterend ge­heel van middeleeuwse woningen stralen schoonheid en karakter uit.

Ligging

genesteld langs een groene heuvel, toegangspoort naar Sarlat met middeleeuwse binnenstad (op 2,5 km). La Hoirie verwelkomt u in een bijzonder rustige omgeving, omringd door een uitgestrekt groen park (7.000 m²). Het hotel is erg vlot bereikbaar, een absolute troef tijdens de drukke zomermaanden.

Transport

per auto: 838 km (Brussel). Treinstation Sarlat-la-Canéda op 1,8 km. Luchthaven Périgueux op 83 km, Toulouse op 197 km.

Faciliteiten

dit voormalig jachtpaviljoen, waarvan sommige delen dateren uit de 13e eeuw, heeft niets van zijn charme verloren. De receptie bevindt zich in het nieuwe Héritage paviljoen. In het historische hoofdgebouw bevindt zich het semi-gastronomische restaurant met open haard, u geniet hier van een streekgebonden keuken op basis van lokale producten. Tijdens de zomer kan u ook dineren op de open binnenplaats of in de mooie veranda, heel gezellig. Proef zeker ook de notencake of huisgemaakte pudding bij het ontbijt. Verder is er ook een fraai buitenzwembad (niet verwarmd) met gratis ligzetels, parasols en handdoeken. Massages mogelijk (betalend). Lift in het Héritage paviljoen.

Kamers

44 kamers in totaal. Traditionele, charmante inrichting en allemaal verschillend zijn de kamers in het hoofdgebouw, een meer hedendaagse stijl in het nieuwe Héritage paviljoen. We reserveren voor u een superior tradition kamer (25 m², max. 2 personen) of een premium contemporaine kamer (25 m², hedendaagse inrichting, kluisje, extra bed (3de volwassene): € 45/nacht). Verzorgingsproducten.

Maaltijden

logies en ontbijt (buffet).

Kinderen

kinderbedje gratis. Enkel in de premium contemporaine kamers: 1 kind van 2 t/m 11 jaar op de kamer van de ouders betaalt € 41/nacht (inclusief ontbijt).

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 1,50/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Huisdieren: € 11/nacht (niet toegelaten in het restaurant).
  • Het hotel is gesloten vanaf 24/11/24.

La Hoirie ***
Adres van La Hoirie: Rue Jacques Anquetil, 24200 La Giragne (Sarlat-la-Canéda)
La Hoirie ***

Beoordeling voor hotel La Hoirie

Dit hotel werd beoordeeld door 11 gasten

Ligging
Algemene delen:
Ontbijt:
Netheid:
Grootte kamer:
Meubilair:
Bed:
Geluidsisolatie:
Badkamer:
Service/onthaal:
8.7/10
8.5/10
8.2/10
8.6/10
8.3/10
7.9/10
8.5/10
8.4/10
8/10
8.6/10
Gemiddelde score van 8.4/10

Voeg een berichtje toe

Reacties van klanten voor hotel - La Hoirie

  • Schitterend hotel !!!! Zéér mooie, ruime kamers, alle comfort, zeer goed restaurant, perfect arrangement, alleen maar lof voor deze reservatie !!! Ook uiterst vriendelijk personeel, kortom alles perfect !!!!

    Gepost door Jacques Podevijn op 31/07/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Schitterend hotel !!!! Zéér mooie, ruime kamers, alle comfort, zeer goed restaurant, perfect arrangement, alleen maar lof voor deze reservatie !!! Ook uiterst vriendelijk personeel, kortom alles perfect !!!!

    Gepost door Jacques Podevijn op 18/07/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Super mooi hotel met grote comfortabele kamers. Gebouw met stijl en goed restarant. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Kortom, we zijn hier zeer tevreden !!!

    Gepost door Jacques Podevijn op 8/07/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Enkele dagen met vakantie in La Hoirie was vakantie met een hoofdletter! We hebben ervan genoten en kunnen La Hoirie alleen maar aanbevelen ! Een rustig hotel, op een rustige plek. Ver van alle drukte maar dichtbij genoeg om vandaaruit de streek te verkennen.
    Na een vermoeiende dag een frisse duik in het zwembad en dan lekker genieten van de regionale keuken. Bereid en opgediend als in een toprestaurant. De vriendelijkheid van het personeel was zeker een pluspunt!

    Gepost door Rik Wets op 26/06/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Mooie ligging en zeer lekker eten dat gevarieerd is.
    Zeer goed bed en matras.
    Badkamer wat oud en douche zeer verouderd met hier en daar wat gebreken o.a. water die niet goed wegloopt en misschien wat schimmelspray gebruiken op bepaalde plaatsen.
    Anders zeer vriendelijk personeel en mooi restaurant.

    Gepost door Hilderson op 16/09/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Het was zeer plezierig om hier als te vertoeven en genoten van de mooie omgeving.

    Gepost door Victor Maagdenberg op 11/06/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!