8 dagen Elzas langs vakwerkhuizen en wijngaarden

8 dagen Elzas langs vakwerkhuizen en wijngaarden

8 dagen
vanaf € 315 p.p.

U verblijft eerst 4 nachten in de Auberge d'Imsthal *** in La Petite-Pierre
Gemoedelijkheid, familiale sfeer in dit hotel, dat al een eeuw door dezelfde familie wordt gerund. Charmante kamers met veel hout verwerkt. Bij aankomst ontvang je een welkomstdrankje.

Daarna vertrek naar Hotel Au Riesling *** in Zellenberg voor 3 nachten.
Charmant familiehotel tussen de wijngaarden, gelegen langs de route du vin. Eigen gastronomisch restaurant, kleinschalig hotel. De topbezienswaardigheden (Colmar, Riquewihr, Kaysersberg) liggen op minder dan 15 km van het hotel.

Inbegrepen

  • 4 nachten in Auberge d'Imsthal *** (La Petite Pierre en Alsace)
  • 3 nachten in Au Riesling *** (Zellenberg)
  • 7x ontbijtbuffet
  • welkomstdrankje in Auberge d'Imsthal

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaardkamer Auberge d'Imsthal en een superior 2-persoonskamer Au Riesling:

02/04/24-29/05/24, 01/10/24-19/10/24, 02/11/24-21/11/24, 03/01/25-07/02/25, 24/02/25-31/03/25: € 315
01/06/24-29/06/24, 16/07/24-30/09/24, 22/11/24-23/12/24: € 385

2-persoonskamer met balkon mits toeslag van 7€ pppn en Comfort Plus 2-persoonskamer mits toeslag van 12€ pppn in de Auberge d'Imsthal

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo. De volgorde van de hotels kan in bepaalde periodes omgedraaid worden.

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Halfpension in de Auberge d'Imsthal: 32€ pp/dag (3 gangen,vaste menu)

Halfpension in Hotel Au Riesling: 27€ pp/dag (3 gangen,vaste menu)

2-persoonskamer met balkon mits toeslag van 7€ pppn en Comfort Plus 2-persoonskamer mits toeslag van 12€ pppn in de Auberge d'Imsthal

Programma

Dag 1: heenreis naar La Petite-Pierre via Luxemburg en extra bezoeken (totaal 410 km)
Je kan je heenreis evengoed aangenaam maken. Kies voor slechts een handvol kilometers meer om tot aan het Simserhof te komen, voormalig netwerk van ondergrondse bunkers van de Maginotlinie (2 à 3 uur bezoek). Doe dit eventueel in combinatie met de citadel in Bitche. De afstand vanaf Simserhof tot je eerste verblijf in La Petite-Pierre bedraagt ongeveer 40 kilometer, let wel, veelal langs kleine en kronkelige wegen door de bossen.
Of je kiest direct vanuit Brussel naar La Petite-Pierre via de E40, dan heb je 411 km te rijden.

Dag 2: Maak er een rustig dagje van na de heenreis. Je kan vandaag de dag in het teken van kristal plannen. Je maakt maar 1 ritje vanuit La Petite-Pierre. Onderweg kom je langs Meisenthal (kristalmuseum) en Wingen-sur-Moder met het bekende musée Lalique. De verste verplaatsing ligt maar 25 kilometer ver vandaag, tot in St. Louis-lès-Bitche waar je ook een kristalmuseum kan bezoeken.

Dag 3: Parc Naturel Régional des Vosges du Nord
Vandaag trekken we de prachtige natuur in van het Parc Naturel Régional des Vosges du Nord. Uitgestrekt beschermd natuurgebied met 65 % bos. Je komt doorheen valleien, langs waanzinnig mooie panorama’s vanop de vele kasteelruïnes, malse weiden, riviertjes, beekjes en in dat groene lappendeken liggen pittoreske dorpjes. La Petite-Pierre zelf is klein maar best gezellig. Met 350 km aan wandelwegen kan je maximaal genieten om het gebied te voet beter te leren kennen.

Dag 4: Uitstapjes kortbij want daags nadien wacht een transfer naar je tweede hotel.
Of misschien wil je eerst nog even meer in detail kennismaken met La Petite-Pierre mocht je daar nog niet eerder aan toegekomen zijn. Een korte uitstap is naar de rotshuisjes van Graufthal en het Château de Lichtenberg (20 km). Het kasteel toont 900 jaar geschiedenis, prachtige uitzichten, tentoonstellingen ...
Of een grotere stad bezoeken, Saverne in dit geval (25 km). In Saverne kan je opteren voor een korte stadswandeling in combinatie met een bezoek aan een paleis. Of liever geen stad en genieten van vergezichten vanaf een burchtruïne? Dan hebben we Haut-Barr in de aanbieding (26 km).

Dag 5: Transfer naar Hotel Au Riesling *** in Zellenberg. Keuze uit direct rijden naar Zellenberg (ca. 120 km) of via Straatsburg (ca. 60 km vanaf La Petite Pierre). Neem je de route over Straatsburg, dan kan je er een stadswandeling doen.

Dag 6: Munster en Les Ballons d'Alsace (Route des Crêtes)
Munster is een voormalig kuuroord en vormt zowat de poort tot Les Ballons d'Alsace. Dit laatste is een groot bergmassief waarvan de Grand Ballon een hoogte heeft van 1424 meter. Eén volle dag is minstens noodzakelijk wil je de hoogtepunten gezien hebben en dat zijn niet alleen bergen. We geven je ook de gelegenheid om herdenkingsplaatsen te bezoeken van de Eerste Wereldoorlog, zoals het bekende Linge.

Dag 7: Route des Vins en Colmar
De Elzas staat synoniem voor wijnen. De Route des Vins, die je langs de mooiste wijndorpjes van de Elzas brengt met o.a. Riquewihr, Ribeauvillé, Eguisheim. Naast de vele wijnkelders en degustatielokalen vind je er nog andere bezienswaardigheden. Colmar is de bekende stad met prachtige vakwerkhuizen, musea, gezellige straatjes en het idyllische 'Petite Venice'.

Dag 8: terugreis via Haut-Koenigsbourg of via Obernai – Mont St. Odile of 'en direct' huistoe via Nancy, Metz, Luxemburg.

Boekingscode:

ALSV0008, ALSV0031

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 1,30/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Huisdieren: € 6/nacht.
  • Het restaurant is gesloten op dinsdagmiddag, van 01/11/24-31/03/25 ook op maandag. Op maandagavond en dinsdagavond enkel open voor hotelgasten.

Auberge d'Imsthal ***

Dit hotel wordt reeds méér dan 100 jaar uitgebaat door dezelfde familie: kwaliteit en degelijkheid zijn gewaarborgd. Er heerst een gezellige en familiale sfeer. Een ideale keuze voor een rustig, ontspannen verblijf dicht bij de natuur, midden­in de bossen. De kamers zijn bijzonder gerieflijk en de keuken is lekker.

authentiek en intiem
131
ecovriendelijk hotel
139
huisdieren toegelaten
173
gratis parking
160
restaurant
162
mogelijkheid tot halfpension
158
bar
155
wellnessfaciliteiten
149
fitnessruimte
157
fietsen beschikbaar
135
Overdekte fietsstalling
223
kamers toegankelijk voor rolstoelgebruikers op aanvraag
177
lift
159
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218

Informatie over hotel Auberge d'Imsthal

Geldig:

Grand Est - La Petite Pierre en Alsace

Op 50 km van Strasbourg, tussen het massief van de Vogezen en het plateau van Lotharingen. Dit dorpje ligt verscholen middenin de uitzonderlijke fauna en flora van het Parc Naturel des Vosges. U vindt er talrijke historische monumenten. Langs de vele paden en wandelwegen kan de fervente wandelaar zijn hart ophalen.

Ligging

een rustige ligging, buiten het dorp. Op 3 km ligt het kasteel van La Petite Pierre met o.m. de zetel van het Parc Régional des Vosges du Nord en een permanente tentoonstelling. Eveneens op 3 km: de grotwoningen in Graufthal en het typisch dorpje Bouxwiller. Op 25 km situeert zich de streek van het kristal: Saint-Louis, Meisenthal, Montbronn, Bitche,... In Saverne bezoekt u het kasteel van Rohan. De mooie historische collecties roepen het prestigieus verleden van de stad op. De jachthaven ligt langs het kanaal dat de Marne en de Rijn verbindt, vlak voor het kasteel. U kunt er boten huren. De rozentuin van Saverne telt zo’n 8.500 rozenstruiken met meer dan 550 variëteiten.

Transport

per auto: 377 km (Brussel). Treinstation Saverne op 21 km. TGV-station Strasbourg op 56 km. Luchthaven Strasbourg/Entzheim op 55 km.

Faciliteiten

receptie, bar, salon en ontspanningsruimte (tafeltennis, tafelvoetbal, flipperkast, biljart, drankenautomaat). In het restaurant met fijne keuken prijken o.m. rivierforel, haantje met Riesling en everzwijn op de ge­varieerde menukaart. Een ruim terras geeft uit op de grote tuin met een vijver, waar u kan vissen (materiaal gratis te verkrijgen) en zwemmen. Gratis: kleine fitness, hamam en bubbelbad. Sauna (betalend). Tennis op 3 km, uitgestippelde wandel- en fietsroutes, golf (18 holes) in Bitche.

Kamers

23 charmante kamers met veel houtwerk, vast tapijt of parket. Geen airconditioning. Standaardkamers (18 m², max. 3 personen), classic kamers met balkon (18 m², max. 2 personen, vast tapijt) of comfort plus kamers (20 m², max. 3 personen, zithoek). Extra bed (3de volwassene): € 37/nacht.

Maaltijden

logies en ontbijt (buffet). Halfpension: € 32/nacht (volwassene), € 22/nacht (kind t/m 10 jaar) (3 gangen, vast menu met bediening aan tafel, kindermenu).

Kinderen

kinderbedje gratis. Enkel in de standaardkamers en comfort plus kamers: 1 kind t/m 5 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders, 1 kind van 6 t/m 10 jaar betaalt € 19/nacht. Inclusief ontbijt.

Extra

welkomstdrankje.

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 1,30/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Huisdieren: € 6/nacht.
  • Het restaurant is gesloten op dinsdagmiddag, van 01/11/24-31/03/25 ook op maandag. Op maandagavond en dinsdagavond enkel open voor hotelgasten.

Auberge d'Imsthal ***
Adres van Auberge d'Imsthal: 3 Route Forestiere d'Imsthal, 67290 La Petite Pierre
Auberge d'Imsthal ***

Beoordeling voor hotel Auberge d'Imsthal

Dit hotel werd beoordeeld door 473 gasten

Ligging
Algemene delen:
Ontbijt:
Netheid:
Grootte kamer:
Meubilair:
Bed:
Geluidsisolatie:
Badkamer:
Service/onthaal:
9.1/10
8.7/10
8.8/10
8.9/10
8.6/10
8.3/10
8.7/10
8.7/10
8.4/10
8.8/10
Gemiddelde score van 8.7/10

Voeg een berichtje toe

Reacties van klanten voor hotel - Auberge d'Imsthal

  • Top locatie, terugkeer in de tijd
    heel veel charme !!

    Gepost door Harry Philips op 21/10/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • aangename ligging vooral voor wandelaars en motorrijders. Wij waren niet zo'n wandelaars maar bezochten leuke plaatsjes met de auto.
    héél aangename ontvangst, eenvoudig maar gezellig
    Behulpzaam en voor de rest moet je het zelf doen.
    zeer gezellig op het terras en rustig.
    het eten, soms wat te veel voor oudere mensen (mag gerust wat minder vlees) maar best lekker. doen hun best voor een leuke presentatie op het bord.

    Gepost door van der Schoot Ria op 25/09/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Uitstekend hotel, prima eten en een leuke bediening met persoonlijke aandacht.

    Gepost door Henk Groeneveld op 23/09/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Het eten was subliem ! zéér vriendelijk personeel. Hotel is een aanrader !

    Gepost door chris op 20/09/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • We hebben genoten van ons verblijf: vriendelijke ontvangst en bediening, lekker eten en drinken , goede kamers en uitstekende ligging voor een rustige vakantie.

    Gepost door ANDREA VANDERHEYDEN op 15/09/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Wat een mooie locatie met heel vriendelijk personeel, waarbij humor een sterk punt is. Chapeau! Je voelt je als gast bijzonder welkom.

    Gepost door G. Roumans op 12/09/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Lieve mensen van Auberge d'Imstal, dank u wel voor de gastvrije ontvangst, het prima diner en ontbijt, en de gezelligheid.

    Gepost door M. Kool op 25/08/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • heel goede ontvangst .
    heel goed gegeten goede prijs /kwaliteit
    personeel heel vriendelijk , doen alles om je tevreden te stellen
    heel rustig gelegen in het groen

    Gepost door rik op 27/07/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Rustiek hotel waar we lekker gegeten hebben via de half pension formule

    Gepost door rik op 15/07/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Prettig en ruim terras. Prettige bediening. Heerlijke taarten. Prima diner. Goed startpunt voor wandelaars.

    Gepost door Frans Uelman op 22/05/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Geweldige ontvangst,zeer toffe bediening,zeer lekker eten voor zeer schappelijke prijs.Prachtige wandelomgeving....vooraan in de straat kan je inpikken op 'le sentier des 3 rocs'

    Gepost door Brabants op 16/05/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Zeer aangenaam verblijf, ideaal om de regio te ontdekken. Bij beter weer kan vanuit het hotel direct de wandelingen starten. Ontbijt: heel verzorgd.

    Gepost door Marc op 12/05/2023 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Wreed content voor weinig geld.

    Gepost door Thys op 20/12/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Fijn en rustig gelegen hotel.
    Jammer dat ze niet meer moeite deden om in Duits iets meer uitleg te geven.
    Wij spreken geen Frans en dit is lastig bij de menu kaart

    Gepost door Jonkers Marion op 17/10/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • we hebben zalig genoten van de lokale keuken en wijn. De bediening was supervriendelijk.

    Gepost door pylyser ingrid op 9/10/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • zeer rustgevende trip gehad . Prachtig gelegen midden de bossen

    Gepost door De Waele Erik op 29/09/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Een heel aangenaam verblijf gehad, en zeer goede gastvrouw en ook het ontbijt was super qua bediening , zeer behulpzaam en supervriendelijk

    Gepost door Brion -Deschamps op 26/09/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • het was de tweede maal dat we er naar toe zijn gegaan ,je kan van daaruit veel gaan bezoeken alsook een stop op doorreis is perfect, het familiehotel is zeer rustig en gezellig, het personeel zeer vriendelijk, voor herhaal vatbaar,

    Gepost door guillemin timmermans op 13/09/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Mooie locatie en vriendelijk personeel

    Gepost door Chris Schraver op 28/08/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Fijn hotel, prachtig gelegen in een zeer rustige omgeving. Zeer vriendelijk personeel. Goed restaurant met "cuisine du terroir" en een mooi terras. Massages zijn top! Indien we weer naar de Elzas gaan, komen we zeker terug.

    Gepost door Van Cauter op 8/08/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Alles netjes. Enkel een mini frigo op de kamer en een douchegordijn zou nog welkom zijn.

    Gepost door Liliane op 3/08/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Wij boekten een kamer met balkon. Klein balkon maar wel super leuk en heel mooi uitzicht. De meerprijs meer dan waard. Het terras is heel gezellig en heel fijn om buiten te eten bij goed weer. De publieke vijver aan de overkant is heel mooi om even te gaan zitten of een boek te lezen op een bankje. Ontbijt is heel goed. Wij boekten half pension. Diner was eveneens steeds lekker, verzorgd en meer dan voldoende! Vriendelijke bediening. Het hotel is heel rustig en mooi gelegen in het groen. Toch ideale vertrekplaats om uitstappen of wandelingen te maken. Wij hadden er een heel fijne tijd en gaan er hopelijk nog terug.

    Gepost door Karin op 27/06/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Het grote pluspunt: idyllisch gelegen, met een heel aangenaam terras voor ontbijt en maaltijden. Jammer dat de inrichting van de kamer allesbehalve modern. We hadden liever een douche dan een bad maar dat bleek helaas niet mogelijk. Een douchescherm bij het bad zou een oplossing zijn. Het halfpension scheert ook geen hoge toppen . Met een bordje rauwkost als voorgerecht en een kom rijst met kippenbrokjes in een flauwe currysaus was de trend meteen gezet op onze eerste dag. Het nagerecht zal wel in de smaak vallen bij de zoetebekken; de porties zijn royaal ... Bediening blijft beperkt tot 10 uur. Dat is vroeg als je nog wat wil nagenieten van je dag.

    Gepost door bruno ghesquiere op 24/06/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

  • Schitterende ligging en omgeving.
    Het is een oud gebouw, een beetje gedateerd maar met charme.
    Zeer vriendelijk onthaal en joviaal personeel.
    De maaltijden bij ons halfpension waren zeer goed.
    Dit is een aanrader!

    Gepost door Hoedekie op 3/05/2022 Reageer

    Reageer op dit bericht
    * verplicht veld

    Verstuur je reactie

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!