8-daagse rondreis 'Uniek verblijven in Paradores in 4 werelderfgoedsteden in de buurt van Madrid'

8-daagse rondreis 'Uniek verblijven in Paradores in 4 werelderfgoedsteden in de buurt van Madrid'

Prijs op aanvraag

Monumenten, geschiedenis en cultuur. Vier stedelijke gebieden in de buurt van Madrid met een opmerkelijk erfgoed: Alcalá, Segovia, Ávila en Salamanca.

Tijdens deze rondreis bezoekt u unieke plekjes rond de hoofdstad Madrid, en dit in combinatie met een memorabel verblijf in een Parador, meestal gevestigd in een historisch gebouw zoals een oud
fort, landhuis, kasteel of klooster. De nadruk ligt op cultuur en geschiedenis.

Inbegrepen

  • 2 nachten in Parador de Alcalá de Henares **** (Alcalá de Henares)
  • 2 nachten in Parador de Segovia **** (Segovia)
  • 2 nachten in Parador de Ávila **** (Ávila)
  • 1 nacht in Parador de Salamanca **** (Salamanca)
  • 7x ontbijt
  • huurwagen inclusief all-in verzekering
  • vlucht Brussel-Madrid en Madrid-Brussel met Brussels Airlines (directe vluchten)

Geldigheid

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo.

De huurwagen wordt afgehaald op de luchthaven van Madrid en teruggebracht op de luchthaven van Madrid. Kosten voor one way huren zijn ter plaatse te betalen.

De afstanden ter plaatse bedragen:
Luchthaven Madrid - Parador de Alcalá de Henares: 34 km (reistijd: ongeveer 30 min.)
Parador de Alcalá de Henares - Parador de Segovia: 138 km (reistijd: ongeveer 1u 40 min.)
Parador de Segovia - Parador de Ávila: 75 km (reistijd: ongeveer 1 u)
Parador de Ávila - Parador de Salamanca: 105 km (reistijd: ongeveer 1u 5 min.)
Parador de Salamanca - luchthaven Madrid: 225 km (reistijd: ongeveer 2u 10 min.)

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Programma

Dag 1-3: Alcalá de Henares: Alcalá de Henares is de geboorteplaats van Cervantes, schrijver van het wereldberoemde boek over Don Quijote. Het was Europa's eerste universiteitsstad, opgericht in 1496.
Het Middeleeuwse stadscentrum bestaat uit smalle straatjes waar moslims, christenen en joden ieder hun eigen wijk hadden. Tegenwoordig kan je er genieten van gezellige pleinen en terrasjes. De hoofdstraat, Calle Mayor, zou de langste straat met zuilengalerij zijn in Spanje. Bewonder de kathedraal in het midden van het historische centrum en ook het Palacio Arzobispal, Paleis van de Aartsbisschop. Zeker een bezoekje waard zijn de resten van de oude Romeinse stad Complutum, een van de grootste en welvarendste steden op het Iberisch Schiereiland. Je kan er nog overblijfselen zien van de markt, huizen en Romeinse baden. in het Casa de Hippolytus kan je een prachtige vloer in mozaïeken bewonderen.
U logeert hier in de één na oudste Parador van Spanje, twee vleugels van de oorspronkelijke Parador zijn behouden. Het is een oud Dominicaanse College in een 17e eeuwse stijl, mooi gerenoveerd.
De hoofdstad Madrid ligt op 30 km en meer dan een bezoek waard. Een leuke manier om de stad te leren kennen is met de hop on hop off bus, een handige en zorgloze manier om alle topattracties in een stad te zien.

Dag 3-5: Segovia: behoort tot één van de mooiste steden van Spanje en de gehele oude stad staat op Unesco Werelderfgoedlijst. De stad ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Het oude gedeelte van de stad is volledig ommuurd. De stad biedt heel veel bezienswaadigheden: De Romeinse aquaduct van Trajanus uit de 1e eeuw, het sprookjesachtig kasteel Alcázar de Segovia, de kathedraal en de Plaza Mayor, het bruisend centrum van de oude stad. Dwaal door het historisch centrum en maak de korte wandeling naar de Mirador de la Pradera de San Marcos voor een van de mooiste foto's van het Alcazar paleis.
In de buurt kan bezoeken Pedraza bezoeken (ongeveer 37 km), een schitterend dorp, welke met zijn middeleeuwse uitstraling terecht staat op de lijst van 'los pueblos más bonitas de España'.
De Parador is ondergebracht in een modern gebouw omringd door grote tuinen met buitenzwembad. De inriching is klassiek met oog voor detail, zoals de prachtige open haard in de lounge<

Dag 5-7: Ávila: deze stad is meer dan de moeite waard, het is de hoogstgelegen stad van Spanje (1132 meter boven de zeespiegel), het ligt op de rechteroever van de Adaja-rivier in het woeste en rotsachtige landschap van de Spaanse Hoogvlakte.
Alles in deze stad herinnert aan de heilige Sint Teresia, zij is een van de grootste heiligen van de Rooms-Katholieke Kerk, ze was kloosterhervormster, mystica en schrijfster. Proef het koekje naar haar genoemd: Yemas de Santa Teresa.
Het centrum is volledig omgeven door Romeinse stadsmuren en de binnenstad staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ávila word de 'Stad van Stenen en Heiligen' genoemd en is een van de Spaanse steden met het hoogst aantal Romaanse en Gotische kerken per inwoner. Bezoek zeker tijdens uw verblijf: de 2,5 kilometer lange stadsmuren , de kathedraal, Los Cuatro Postes, mooie kerken en kloosters. Het middelpunt van de oude stad is de Plaza Mercado Chico, charmant en gezellig met zijn vele terrasjes.
U logeert in het voormalige Palacio de Piedras Albas, een 16e-eeuws paleis in het historisch centrum van de stad. Alles is warm ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken in een indrukwekkend historisch pand.
Op 60 kilometer ligt El Escorial, een gigantisch paleis en kloostercomplex, het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje.
Natuurmensen en wandelaars kunnen op ongeveer 1 uur rijden genieten van het mooie nationaal park van de Sierra de Gredos, een gebied van ongekende schoonheid.

Dag 7-8-Salamanca: het hele historische centrum van deze levendige studentenstad staat eveneens op de Unesco Werelderfgoedlijst. De stad wordt ook wel de 'Gouden Stad' genoemd door zijn schitterende architectuur van glimmend zandsteen.
Het oude centrum is goed te voet te bezoeken, alle highlights liggen op loopafstand van het centrale plein Plaza Mayor, voor veel spanjaarden het mooiste plein van Spanje. De stad heeft twee kathedralen, een oud en nieuw, die tegen elkaar staan.
De Universtiteit is de oudste van Spanje, meerdere oude collegezalen en aula's kunnen tegen betaling bezocht worden.
Wens je liever de natuur in te trekken, op een uurtje rijden van Salamanca liggen meerdere Nationale Natuurparken, ideaal voor te wandelen en van de natuur te genieten.
De Parador is gelegen op de linkeroever van de rivier de Tormes, tegenover het historisch stadscentrum. Een modern gebouw aangekleed met marmer en andere luxe materialen, met ramen uitkijkend op de iconische gebouwen van Salamanca.

Boekingscode:

HOTVPP07

Parador de Alcalá de Henares ****

In deze gerenoveerde parador, ondergebracht in een klooster uit de 17de eeuw, gaan heden en verleden op een harmonieuze manier hand in hand samen. Het minimalistische interieur ademt elegantie en klasse uit. Alcalá biedt een brede waaier aan culturele en toeristische activiteiten. Een bezoekje aan de Spaanse hoofdstad, op 26 km, mag niet ontbreken.

Informatie over hotel Parador de Alcalá de Henares

Geldig:

Alcalá de Henares

Erkend als Werelderfgoedstad, en dit zal u helemaal niet verwonderen wanneer u langs de geplaveide straatjes van het historisch centrum slentert. Deze universiteitsstad heeft een groot cultureel erfgoed en een boeiende geschiedenis. Alcalá de Henares is ook litteraire hoofdstad; Miguel de Cervantes werd hier geboren en enkele belangrijke dichters en toneelschrijvers woonden er zoals Francisco de Quevedo, Lope de Vega, Calderón de la Barca, Tirso de Molina en Juan de la Cruz.

Ligging

in het centrum van de stad die alom bekend staat als geboorteplaats van Miguel de Cervantes. U bezoekt er het Cervantes Museum, de kathedraal en het openluchtmuseum van Moderne Sculpturen. Madrid, de Spaanse hoofdstad, ligt op 26 km met o.a. het Prado Museum.

Transport

per auto: 1.574 km (Brussel). Luchthaven: Madrid op 22 km.

Faciliteiten

deze parador is gehuisvest in een klooster uit de 17de eeuw dat volledig gerenoveerd werd met behoud van de authenticiteit van het gebouw. Het minimalistische interieur ademt elegantie en klasse uit. Ontstressen en herbronnen in de exclusieve spa gaat als vanzelf onder de oude gewelven. Buitenzwembad. Aangenaam terras op de binnenplaats. Het restaurant Santo Tomás serveert een Madrileense keuken.

Kamers

het trendy interieur van de kamers zal u beslist weten te bekoren. De witte en beige tinten zorgen voor een serene sfeer. Standaardkamers, superior kamers of junior suites.

Parador de Alcalá de Henares ****

Vorige stap

Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!